Cioloș: Avem nevoie de dezbateri din care să rezulte o Constituție adaptată

103
Cioloș: Avem nevoie de dezbateri din care să rezulte o Constituție adaptată - daciancilos1-1480074303.jpg

Articole de la același autor

Premierul Dacian Cioloș a declarat că pentru dezvoltarea României este nevoie de o reformă profundă a statului, de o reîmprospătare a clasei politice și de o Constituție care să reflecte lecțiile și experiențele democratice și consensul real al societății asupra drepturilor și libertăților cetățenilor.


"În 2018, România va celebra centenarul Marii Uniri. 100 de ani au însemnat cicluri dramatice de la totalitarism către democrație, de la războaie și crize profunde la integrarea în NATO și UE. Dacă vrem ca România să crească, dacă vrem ca România să se dezvolte, avem nevoie de o reformă profundă a statului, avem nevoie de o reîmprospătare profundă a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, le asumăm. Avem nevoie de dezbateri de substanță din care să rezulte o Lege Fundamentală adaptată, care instituțional să reflecte lecțiile și experiențele democratice pe care le-am parcurs deja ca stat și care ca substanță să reflecte consensul real al societății asupra drepturilor și libertăților de care dorim să ne bucurăm și pe care le merităm toți ca cetățeni", a afirmat Cioloș, la ședința festivă a CCR prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la adoptarea Constituției din 1866 și a 25 de ani de la adoptarea celei din 1991, citat de Agerpres.


În opinia premierului, "Constituția este reperul de neclintit al României de 150 de ani pentru funcționarea statului de drept, sistemului juridic și politic".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4066 secunde