Comuna Grădina va beneficia de o reţea inteligentă de gaze. "Aveam nevoie de aşa ceva"

1373
2
Comuna Grădina va beneficia de o reţea inteligentă de gaze.
Deşi ne aflăm în anul 2022, în judeţul Dobrogea există multe comune care nu dispun de reţele de gaze. În ciuda faptului că tehnologia avansează, există localităţi în care oamenii încă se încălzesc cu ajutorul unor sobe vechi în care aruncă vreascuri. Chiar şi în aceste condiţii, există localităţi ai căror primari s-au zbătut pentru ca cetățenii să beneficieze de reţele inteligente de gaze.

Comunele Grădina, Vulturu, Târgușor, Crucea şi Pantelimon vor avea rețea inteligentă de gaze naturale. Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, a oferit câteva detalii despre acest proiect deosebit de important.

„Rețeaua inteligentă de gaze naturale are în vedere creșterea siguranței, eficiența în operare, dar și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final. Atât eu, cât şi colegii mei Mădălina Negru, primar în localitatea Târguşor și Marian Berbec, edil în localitatea Vulturu, în parteneriat cu primarii localităților Crucea și Pantelimon, am reușit după aproape doi ani de muncă să depunem spre finanțare proiectul comun de alimentare cu gaze naturale, în valoare de aproximativ 19 milioane de euro. Lungimea rețelei de distribuție înființate va fi de 136.059 metri, iar numărul de gospodării conectate va fi de 2.664. Felicitări colegilor şi fie ca cetățenii comunelor noastre să se bucure de confortul gazelor în locuințe, cât mai curând”, a declarat Gabriela Iacobici.

Ea a mai adăugat că avea în plan de foarte mult timp să implementeze acest proiect, însă de fiecare dată s-a lovit de lipsa fondurilor, care nu au fost destule încât proiectul să fie demarat.

„Este foarte bine că am reuşit să implementăm acest proiect. Cetăţenii noştri se vor bucura, cu siguranţă. Aveam nevoie de această reţea inteligentă de gaze ca de aer”, a adăugat Gabriela Iacobici.

Gabriela Iacobici este un primar care întotdeauna a dat totul pentru ca cetăţenii comunei pe care o conduce să fie mulţumiţi.

Prin implementarea acestui proiect şi prin faptul că localitatea va fi racordată la o reţea inteligentă de gaze, se arată faptul că autorităţile locale din Grădina nu sunt nepăsătoare atunci când vine vorba de bunăstarea comunei.

Zilele trecute, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul demarat de cele trei comune din județul Constanța.



Comentează știrea

io dixit
6 aprilie 2022
curios

sint si retele stupide de gaze? care-i diferenta dintre retelele stupide si cele inteligente? or fi si retele genii de gaze? astea ce fac?

madhuri
7 aprilie 2022
Uite de ce

Pey oamenii din fotografie sunt clar mai prosti ca reteaua. Dar sunt mai destepti decat cei de la care vor fura banii. De aici vine numele.

Răspuns la: curios
Adăugat de : io dixit, 6 aprilie 2022
sint si retele stupide de gaze? care-i diferenta dintre retelele stupide si cele inteligente? or fi si retele genii de gaze? astea ce fac?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5752 secunde