Conducerea PNL a aprobat excluderea lui Chiliman și a Dianei Tușa

84
1
Conducerea PNL a aprobat excluderea lui Chiliman și a Dianei Tușa - chiliman-1369653911.jpg
Biroul Politic Național al PNL a aprobat, luni, propunerea de excludere din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, și a deputatului Diana Tușa, care este transmisă Delegației Permanente a partidului, for care ia decizia finală, transmite Realitatea.net.
Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după ședința BPN, că a propus excluderea din partid a lui Andrei Chiliman și a Dianei Tușa, în baza articolului 16 din Statutul partidului, el arătând că procedura de vot este în desfășurare și că votul decisiv va fi dat în Delegația Permanentă.

Antonescu a spus că a propus excuderea lui Andrei Chiliman și a Dianei Tușa, în baza articiolului 16, litera a) și litera c), și a arătat că există și alte propuneri de excludere, de la Mehedinți. "S-a votat, dar nu avem încă rezultatul. Vă comunicăm, oricum în Delegația Permanentă este votul decisiv. Votul este în derulare", a spus Antonescu.

El a arătat că va comunica deciziile luate de Delegația Permanentă. "La sfârșitul Delegației Permanente, atunci când vom avea niște decizii de un fel sau de altul, adoptate, vă vom sta la dispoziție și eu și alți colegi cu tot ce s-a hotărât în aceste foruri, cu explicații, cu detalii. Dacă nu avem încă niște decizii, ce doriți?", le-a spus Antonescu jurnaliștilor.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunțat ca va propune excluderea edilului din partid. "Eu voi face propunerea iar, conform statutului, decizia va aparține Delegației Permanente", a precizat Antonescu.

Decizia de luni vine în contextul excluderilor recente din PNL. Fostul presedinte al PNL Sector 1, Vlad Moisescu, a fost exclus din partid, miercuri seara, decizia fiind luata de Biroul Politic Teritorial al PNL Sector 1. In aceeasi sedinta au mai fost exclusi alti 11 liberali. Si deputatul PNL Diana Tusa ar putea fi exclusa din partid in urmatoarea perioada.

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, afirma ca excluderea in absenta a colegilor sai din Partidul National Liberal ii intareste convingerea ca trebuie sa ramana in cadrul PNL, pentru a se lupta "din interior"."In ceea ce ma priveste, actul ticalos de excludere in absenta a colegilor mei imi intareste convingerea ca trebuie sa raman in Partidul National Liberal si sa ma bat din interior, zi de zi, pentru ca partidul sa se intoarca pe drumul Bratienilor, din mocirla lui Crin Antonescu", a scris Andrei Chiliman pe blogul sau.


Comentează știrea

Bojidar
28 mai 2013
Nimeni nu e mai presus de lege.

Inițiativa România Liberală, creată de foștii membri P.N.L. Andrei Chiliman și Vlad Moisescu, se va alătura" pupatorilor de dos basist. Democratia nu este o forma perfecta dar alta mai buna nu s-a inventat. Chiliman si Moisescu au pierdut in P.N.L. atat la capitolul Democrație cat si la Meritocrație. Fireste ca este de dorit ca de-alde "gruparea lui Chiliman" sa plece din P.N.L. S-ar putea sa fie santajati de un D.N.A. basist si din aceasta cauza fac un joc dublu. Vezi dosarul de santaj Dan Diaconescu, Doru Pârv și Ghezea Mitruș cand a platit (Chiliman) sa nu fie dat in mass media un material cu niste achizitii publice dubioase. Sau Raportul Sterling (via Rompetrol - Patriciu), prin Contract a stabilit ca pretul concesiunii la petrol nu se mai modifica timp de 10 ani, in care se cere urmarirea penala a lui Calin Popescu Tariceanu. Sa nu uitam de scandalul dintre Rompetrol (Patriciu), pe de o parte, și Bursa de Valori București (BVB) și Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM), Calin Popescu Tariceanu declarând că a cumpărat acțiuni Rompetrol, dar a fost o tranzactie "modestă, măruntă". Sunt doar doua exemple de dosare penale aflate in sertarele unui D.N.A. basist. Dar sa revenim la P.N.L. Nicio hotarare/decizie luata de Delegația Permanentă, Consiliul Național Executiv și Biroul Politic Central nu a fost contestata de "Gruparea lui Chiliman" decat in mass media. Conf. art. 16 alin. (1) lit. a) si lit. f) din STATUTUL PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL, aprobat la Congresul Extraordinar din 5 martie 2010, "Membrii Partidului Național Liberal (simpatizant, activ sau de onoare) au următoarele obligații: a.să cunoască și să respecte prevederile Statutului și ale Codului Etic al partidului; f. să nu exprime public luări de poziție contrare deciziilor sau hotărârilor organismelor statutare ale P.N.L." Democrația înseamnă reguli și standarde comune pentru toti membri. Nimeni nu e mai presus de lege, nici chiar Calin Popescu Tariceanu, Dihana Tusa, Andrei Chiliman sau Vlad Moisescu.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2738 secunde