Congres USR, 28 iunie, data limită pentru depunerea candidaturilor

170
Congres USR, 28 iunie, data limită pentru depunerea candidaturilor - usr-1718111059.jpg
Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat marţi că depunerea candidaturilor pentru funcția de preşedinte al USR va avea loc până la finalul acestei săptămâni şi cel târziu pe 28 iunie va fi clar cine va fi noul preşedinte al USR.

Ionuţ Moşteanu a declarat într-o conferinţă de presă, că USR în perioada imediat următoare îşi va alege o nouă conducere.

„Cătălin Drulă a convocat un congres pe finalul acestei luni şi pe 29 iunie vom avea un nou Birou Naţional. Statutul USR este diferit de alte partide, noi alegem separat preşedintele, prin votul tuturor membrilor, este un vot electronic. Biroul Naţional, structura de conducere colegială, din Biroul Executiv este ales de delegaţii la Congres. Sunt 24 de colegi care conduc acum partidul, vor fi 24 de colegi în noul Birou Naţional din 29 iunie”, a precizat el.

El a precizat că sâmbătă, a doua zi, noul preşedinte va conduce lucrările Congresului USR prin care va fi ales Biroul Naţional.

„E un calendar rapid, trebuie să ne regrupăm rapid, trebuie să ne reîntoarcem către cetăţeni, rapid, pentru că avem în faţă două noi alegeri, alegerea preşedintelui şi apoi parlamentarele la finalul anului. Pe calendarul actual, practic pe 15 iulie va trebui să începem strângerea de semnături pentru alegerile prezidenţiale”, a completat Stroe.

Reamintim că acest congres va fi organizat în urma demisiei lui Cătălin Drulă din funcţia de preşedinte al USR, exemplu urmat de toţi cei din conducerea partidului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3602 secunde