PNL Constanţa acuză o eventuală fraudă la alegerile din orașul Negru Vodă

1269
2
PNL Constanţa acuză o eventuală fraudă la alegerile din orașul Negru Vodă - pnl-frauda-1718111366.jpg
Filiala PNL Constanţa a transmis redacției un comunicat de presă prin care atenţionează că alegerile din oraşul Negru Vodă ar fi putut fi fraudate. În concluzie, PNL Constanţa este pe cale să ceară reluarea alegerilor în acea localitate.

Reamintim că iniţial câştigător la Primăria Negru Vodă a fost declarat Mihai Adian Argintaru, de la AUR, cu un scor de 45,69%.

„Potențială fraudă electorală gravă la Negru Vodă: zeci de buletine de vot fără ștampilă de control au fost găsite în urne. Putem discuta despre vicierea totală a procesului de vot. În procesul de renumărare a voturilor în orașul Negru Vodă au fost găsite buletine de vot fără ștampila de control. Este o indicație cât se poate de serioasă a unei posibile fraude electorale care, dacă se confirmă, poate reprezenta vicierea totală a procesului de vot. O diferență de numai 70 de voturi între primii doi candidați clasați în cursa electorală pentru funcția de primar al orașului Negru Vodă ne-a obligat că cerem o renumărare și o verificare a voturilor exprimate de către cetățeni, mai ales în condițiile în care primarul în funcție și membru PNL și-a derulat cele două mandate cu eficiență, cu proiecte finalizate și finanțate din fonduri externe, fie naționale, fie europene. În procesul de renumărare a voturilor, care este încă în derulare, am fost surprinși să aflăm că o serie întreagă de buletine de vot nu au avut aplicată ștampila de control. Din verificările actuale, numărul de buletine de vot fără ștampilă de control ar fi mai mare decât diferența de 70 de voturi între primii doi clasați în cursa pentru primărie.

În aceste condiții, considerăm necesară analizarea foarte atentă și obiectivă a întregului proces de votare din Negru Vodă. Dacă există indicații rezonabile că amploarea potențialei fraude ar putea vicia întreg rezultatul votului, vom cere cu siguranță reluarea alegerilor în Negru Vodă”, au transmis reprezentanţii PNL Constanţa.

Comentează știrea

numaratoare
11 iunie

Pe "cheile de control", la total da bine ? 10 alegatori, 10 buletine de primar in urna nu 100 de buletine ! Cind s-au inminat buletinele nu a vazut nimeni nimica la stampila de control ? [ reprezentanti ai societatii civile nimica ? Cei din birou poate fiecare cu altceva ... dificil asa sa ai la tine ca membru al comisiei buletine suplimentare ] Ar mai fi si cind s-a fraudat ? la sectie, dupa legarea sacilor, daca o fi asa ? Sau la adaugarea in urna, ca pui acolo ascuns 2-3 buletine deodata si nu vede nimeni ! [ la deschiderea urnei ]. Sau poate e doar incompetenta generalizata, ca poate au uitat stamplia ... din graba, lipsa personal, altii din birou la fel. De vazut de cei abilitati ! [ chiar acu ceva vreme, dificil "de fraudat pe Cta." ... sau cel putin eu nu am gasit metoda dar altii ... ]

dexx
12 iunie

Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos -- https://da.gd/rumarktik

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3465 secunde