Deputatul liberal Marian Cruşoveanu vine în ajutorul agricultorilor din judeţul Constanţa

2082
Deputatul liberal Marian Cruşoveanu vine în ajutorul agricultorilor din judeţul Constanţa - fond-crusoveanu-plan-1715968973.jpg
Agricultorii din judeţul Constanţa întâmpină destule probleme până să ajungă să îşi vândă marfa, astfel că aceştia au cerut în mai multe rânduri ajutor din partea statului. Una dintre problemele lor este taxa de drum pe care trebuie să o suporte. În acest sens, deputatul PNL din Constanţa, Marian Cruşoveanu, a anunţat că formaţiunea din care face parte susţine anularea acestei taxe de drum pentru agricultori.

El spune că eliminarea acestei taxe va facilita transportul mărfurilor din ferme către pieţele din judeţul Constanţa şi astfel agricultorii ar putea profita din plin. Marian Cruşoveanu face un apel şi către parlamentarii PSD din Constanţa să susţină acest proiect de lege în plen şi astfel el să fie pus în vigoare.

„PNL sprijină agricultorii din județul Constanța, prin anularea taxei de drum. Sunt încântat să vă anunț că proiectul de lege conceput împreună cu alți 36 de colegi, privind scutirea membrilor cooperativelor agricole de la plata tarifului pentru accesul pe drumuri și amplasarea acestora, a primit un aviz favorabil din partea Comisiei pentru Transport și Infrastructură.

Considerăm că, prin această inițiativă, sprijinim direct agricultorii, oferindu-le condiții mai bune de operare și contribuind la consolidarea sectorului agricol, care este vital pentru economia noastră. Scutirea de la plata tarifului de drum va facilita transportul produselor agricole de la ferme către piețe, asigurând o distribuție mai eficientă și costuri mai mici pentru producători.

Astfel, acest demers legislativ prevede ca, în scopul stimulării activității cooperativelor agricole în colectarea de produse agro-alimentare (legume, fructe, lapte etc.), să își canalizeze resursele financiare către investiții în tehnologie, creșterea producției și îmbunătățirea calității produselor.

Le lansez parlamentarilor PSD de Constanța invitația de a susține în plen proiectul de lege, chiar dacă colegii din comisie s-au abținut de la votul acestui proiect, fără a prezenta argumente clare în acest sens. Suntem de părere că este esențial să investim în susținerea agriculturii și a micilor producători, care reprezintă coloana vertebrală a comunităților rurale din România”, a transmis deputatul constănțean Marian Cruşoveanu.

Proiectul de lege conceput de Marian Cruşoveanu împreună cu colegii săi parlamentari ar veni ca o mană cerească pentru agricultori şi cu siguranţă aceştia ar fi încântaţi.

Rămâne de văzut dacă parlamentarii PSD din Constanţa vor susţine şi ei acest proiect de lege şi vor încerca să vină în ajutorul agricultorilor. Până atunci, însă, lucrurile vor rămâne exact aşa cum sunt, însă, dacă cele două părţi se vor pune de comun acord, ar trebui să fie doar o chestiune de timp până la momentul schimbării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1687 secunde