Consilierii locali au votat! Constănţenii vor plăti pentru gigacalorie tot 250 de lei

4710
În cursul zilei de miercuri, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a convocat Consiliul Local Municipal în şedinţă extraordinară de îndată. Pe ordinea de zi s-au aflat 10 proiecte care au fost dezbătute şi apoi votate de toţi cei 27 de consilieri locali prezenţi la şedinţă.

Primul proiect pe ordinea de zi a vizat aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021. Chiar de la punctul întâi au început mai multe discuţii contradictorii pe baza acestui proiect. Totuși, aleșii locali PNL şi USR-PLUS au decis ca preţul unei gigacalorii să rămână la valoarea de 250 de lei, lucru care l-a nemulţumit pe consilierul local PSD, Costin Răsăuţeanu, cel care a avut şi o intervenţie în cadrul şedinţei.

„Grupul PSD votează împotriva acestui proiect și solicităm revenirea de urgență a acestuia. Sper că cei de la PNL și USR își vor da seama că avem nevoie de plafonarea prețurilor pentru a putea veni în sprijinul românilor. Cred că este extrem de important ca acest tarif să fie decis după această plafonare”, a declarat consilierul PSD, Costin Răsăuţeanu.

Replica viceprimarului municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu, nu s-a lăsat deloc aşteptată.

„Prețul este unul real care până acum a fost ascuns pentru cetățeni, iar diferența de bani va fi plătită de Primăria Constanța. Suntem în această situație din cauza administrațiilor care au distrus acest oraș. Prețul a fost influențat de proasta guvernare de până acum”, a declarat Ionuț Rusu.

Ulterior ședinței, reprezentanții filialei PNL Constanţa au explicat de ce s-a luat această decizie printr-un comunicat de presă emis.

„Decizia a fost luată în ultima întâlnire a alianței PNL - USR și vine ca urmare a consultării specialiștilor din Primăria Constanța și din instituțiile subordonate Consiliului Local Constanța. Alături de argumentele specialiștilor, decizia de menținere a prețului de 250 lei pentru o gigacalorie plătit de populație vine și în urma unei susțineri financiare de 10.000.000 de lei din partea Guvernului României. Subliniem faptul că prețul real al gigacaloriei este de 1.034 lei și diferența până la 250 lei este suportată de autoritățile locale”, se arată în comunicatul emis.

În cele din urmă, după mai multe discuţii, proiectul a trecut cu 19 voturi pentru şi 8 împotrivă.

Un alt proiect important aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a făcut referire la aprobarea studiului de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Complex sportiv Constanța”.

Valoarea totală a proiectului este de 736.895.318,61 de lei, cu TVA, iar conform proiectului investiţia are 5 etape. Astfel, se vor desfiinţa construcţiile existente, se va construi stadionul „Gheorghe Hagi”, se vor construi arene de tenis şi dependinţe, se va construi un centru sportiv pentru recuperare, refacere şi cantonamente şi vor exista amenajări exterioare.

„În cadrul obiectului stadion Gheorghe Hagi sunt prevăzute a se realiza: arena principală, esplanadă, parcaje, un teren de antrenament cu pistă de atletism, 8 culoare, vestiare sportivi. Stadionul este proiectat astfel încât să respecte cerințele de clasificare în categoria IV UEFA. Spațiul destinat tenisului de câmp va conține: arena centrală – 3.000 de locuri și terenuri de antrenament”, se mai arată în proiect.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8176 secunde