Consilierul local Ateș Casimceali, prezent la cea de-a V-a ediție a „Aspen Energy Summit”

154
Consilierul local Ateș Casimceali, prezent la cea de-a V-a ediție a „Aspen Energy Summit” - ates-conferinta-1687180768.jpg

Articole de la același autor

Consilierul local constănțean Ateș Casimceali a participat recent, în calitate de reprezentant al Primăriei Municipiului Constanța, la cea de-a V-a ediție a „Aspen Energy Summit”, eveniment care a avut loc la București.

Organizat sub egida Programului de Energie și Sustenabilitate al Institutului Aspen România, „Aspen Energy Summit” a fost creat pentru a explora probleme strategice la intersecția dintre energie, economie, tehnologie, geopolitică și securitate. Începând din 2017, un grup select de lideri internaționali, decidenți naționali, experți în politici publice și reprezentanți ai mediului academic se reunesc anual pentru o discuție deschisă pe teme de importanță națională și transnațională.

În deschiderea ediției de anul acesta a Summitului, Pamela Ward, Regional Senior Commercial Officer – Europa de Sud-Est la Departamentul de Comerț al SUA, a precizat că, atât la nivel de companii, cât și la nivelul Administrației, Statele Unite „sunt extrem de conștiente de provocările energetice care există pentru țările din Sud-Estul Europei și Uniunea Europeană, în ansamblul ei. Rămânem ferm angajați parteneriatului nostru transatlantic și dorim să fim parte la soluții pentru aceste provocări”.

„Discuțiile au fost concentrate pe susținerea unor posibile noi parteneriate și identificarea tuturor perspectivelor trans-disciplinare pentru soluționarea provocărilor actuale. Temele care mi-au atras atenția au fost intențiile de sporire a cercetării și dezvoltării, variantele de finanțare pentru proiectele majore de infrastructură energetică, securitatea energetică în contextul războiului din Ucraina și, ceea ce îmi doresc să urgentăm în regiunea noastră, principalele oportunități economice legate de Tranziția Verde”, a declarat Ateș Casimceali, participant la acest Summit din partea Primăriei Municipiului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3941 secunde