Constanța, la limita răbdării? Primul miting anti - Mazăre din ultimii 12 ani

6509
74

Articole de la același autor

Sătui că au tremurat de frig în case în timpul iernii trecute deoarece au fost nevoiți să facă economii sau au scos bani grei din buzunare pentru a plăti întreținerea, sute de con-stănțeni s-au constituit în "Asociația Nemulțumiților de Serviciile RADET".

Mai mult, ei au orga-nizat, vineri, și primul miting anti-Mazăre. În consecință, peste 100 de persoane s-au dus, vineri, la sediul Primăriei Con-stănțenilor condusă de Christian Gigi Chiru pentru a-i înmâna acestuia o notă de protest referitoare la prețul exagerat de mare al gigacaloriei practicată de actuala adminis-trație condusă de Radu Mazăre.

Candidatul Alianței pentru Constanța la funcția de primar al municipiului Constanța, Christian Gigi Chiru, a luat act de doleanțele celor prezenți și i-a asigurat că, în caz că va ieși primar, una din primele măsuri va fi cea de soluționare a problemei privind gigacaloria extrem de scumpă în Constanța comparativ cu alte orașe ale țării.

De la "Primăria Constănțenilor", protes-tatarii s-au îndreptat spre vechiul sediu al RADET-ului situat pe Bulevardul Tomis iar apoi spre Primăria Constanța unde au dorit să înregistreze petiția. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil deoarece astfel de documente se depun la sediul Primăriei Constanța de la City Park Mall.

Pe tot parcursul protestului, oamenii au purtat pancarte pe care scria: "Mazăre și Rachieru (n.r. directorul RADET) țin în frig tot cartierul", "Primăria subvenționează hoția", "În loc să ne reprezentați voi ne furați" sau "RADET- pușculița lui Mazăre".

Pe de altă parte, în nota de protest întocmită de cei nemulțumiți se precizează că, "prețul gigacaloriei de 341,91 lei, stabilit de primarul Radu Mazăre demonstrează indiferența față de constănțeni. În fapt, Mazăre nu subvenționează pe constănțeni, ci pe furnizor, pe RADET, care are 2.000 de miliarde datorii, la Electrocentrale Constanța (CET PALAS). RADET-ul nu va ajunge niciodată autosustenabil, deoarece în actuala organizare orice investiție reprezintă o pierdere și o ocazie de a crește tariful în defavoarea consumatorului.

Din 6.01.2012, gigacaloria pentru consumatorul constănțean s-a scumpit, de la 338.33 lei, la 341,91 lei, iar majorarea se aplică retroactiv din 6 ianua-rie, iar diferența de preț s-a regăsit în factura din luna aprilie", spun cei nemulțumiți.

Totodată, cei nemulțumiți susțin că cei din conducerea RADET, din proprie inițiativă, încălcând proiectul constructorului, cu ocazia unor in-tervenții, la instalațiile de încălzire, au anulat instalația de recircu-lație, determinând con-sumatorul să plătească apa rece, cu preț de apă caldă.

O altă nemulțumire a celor prezenți la miting a vizat faptul că toate contractele impuse de RADET consumato-rilor din poziția de monopol pe care o deține îi ține captivi pe aceștia serviciilor de proastă calitate. Mai exact, ei susțin că toate clauzele impuse de RADET sunt abuzive. Astfel, prin acest contract consumatorii sunt obligați să plătească la RADET pentru căldura degajată de conductele din subsolul și zonele comune ale blocului (casa scării) chiar și în condițiile în care sunt debranșați. Pentru a se putea debranșa sunt necesare cel puțin șase luni în condițiile în care sunt îndeplinite condiții impuse de RADET care implică terți, ca de exemplu vecinii solicitantului debranșării care trebuie să fie de acord cu rezilierea contractului.

"Singura posibilitate ca RADET Con-stanța să poată plăti datoria de 2.000 de miliarde către Electrocentrale Constanța, este ca punctele termice să fie concesio-nate asociațiilor de proprietari, iar cu redevența primită să-și poată plăti datoria. De asemenea, ar trebui schimbate contrac-tele iar RADETUL să fie reorganizat", a susținut unul dintre constănțenii care a participat la miting.

În altă ordine de idei, în nota de protest se menționează că, pentru a reduce prețul la gigacalorie cu 23,5%, punctele termice vor trebui concesionate Asociațiilor de Proprietari care, vor constitui o nouă asociație în care să fie cooptați toți consumatorii racordați la punctul termic. Astfel, reorganizarea Asociațiilor de Proprietari, va reduce cu cel puțin 35% cheltuielile administrative.

Comentează știrea

74 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 
cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6 luni(vrem sa atingem recordul mondial la caine pe cap de om caci cel national l-am depasit deja
2 iunie 2012
cei 15 000 -20 000 maidanezi din municipiul CTA-grasi,prosperi si care ne inmultim voiosi ,latratatori si zburdalnici in fiecare an si chiar la 5-6 luni(vrem sa atingem recordul mondial la caine pe cap de om caci cel national l-am depasit deja

suntem recunoscatori si ne vom ruga cand vom ajumge in raiul cainilor pt voi..ham ham ham!!!.ham ham ham!!!.ham ham ham!!!.ham ham ham!!!.ham ham ham!!!

Sida lu` Eba
2 iunie 2012
Mai " e " DobiBoci!!!

Mai Jiji l`amorozo!!:1."giga" a scumpit-o BoK cu motz(sa-i papati motzul);2.Aberatii cu Asociatii de proprietari=tampenii(vezi costuri si posibilitati financiare ale acestora);3.Ce lege iti permite sa aberezi la prostime.4.Cat,o sa mai minti cu multa nerusinare??5.Vezi ca o sa se scumpeasca gazul si energia electrica===ar fi cazul sa mi pui de o "asociatie" pe aceasta tema;;;;Hai sechetir!!

horia
2 iunie 2012
:)))))

ba dobitocilor v-ati dus sa manifestati la un sediu RADET inexistent. astia s-au mutat in Badea Cartan de 1 an de zile.

bai natarailor...
2 iunie 2012
pentru asociatiile lu` peste

...voi n-aveti bani sa dati cu var pe peretii blocurilor si vreti sa intretineti punctele termice?

admirator
2 iunie 2012
Mai bine mai tarziu decit niciodata!

@Postacii RADET/Mazare: "Ciocu mic, tovarasi!" Nu Boc a scumpit gigacaloria ci FMI. Altfel, ajungean ca grecii. Nu se mai putea tolera furtul vostru (RADET) din buget! De altfel, Poanta voastra nu da pretul inapoi...... Apoi, Boc nu a dat ordin primariilor sa mareasca pretul. Mazare si PZD Cta au hotarirt sa mareasca pretul la gigacalorie cu cifre astronomice. Cel mai mare pret din tara. Si apoi sa dea ajutoare celor care nu pot achita. Ajutoare directionate si ferm controlate pe "Partid". Asta e treaba voastra 100%. N-o mai scaldati ca nimeni nu va crede. Doar cei platiti de voi... Si sunt tot mai putini! De altfel, daca ati fi corecti, nu vi s-ar mai duce buhu de demagogi. Partidul coo r velor, hotilor si gay-lor! Plagiatorilor si celor ce fac trafic de influenta! Haideti la vot, sa terminan cu partidul asta!

Dima
2 iunie 2012
Date clare privind atrocitatile exercitate de clanul Mazare-Constantinescu asupra tuturor locuitorilor orasului si judetului Constanta prin monopolizarea principalului element vital-APA

- Metrul cub de apa potabila in Constanta este 3 lei, in timp ce la Tulcea este 1,2 lei (!), deci pretul la Tulcea este 40% din pretul de la Constanta, altfel spus , in Constanta pretul apei potabile este de 2,5 ori mai mare decit la Tulcea. -In Constanta mc apa canalizare este 2,67 lei, ceea ce inseamna 89% din pretul apei potabile, procentaj care este revoltator de mare deoarece nu are nici o justificare; deci PRETUL APEI DE CANALIZARE in Constanta este DE PESTE DOUA ORI MAI MARE decit PRETUL APEI POTABILE IN TULCEA (!); ce minte nebuna poate justifica aceasta crima impotriva constantenilor? in mod normal pretul apei de canalizare ar trebui sa fie aprox. 25% din pretul apei potabile, deci n-ar trebui sa fie mai mare de 0,30 lei (daca in Constanta apa potabila ar fi ca la Tulcea). -Cantitatea de apa de canalizare pe care o baga R.A.J.A. in factura ESTE IDENTICA cu cea de apa potabila, DECI DACA O FAMILIE CONSUMA 10 mc APA POTABILA, VA FI TAXATA SI PTR. 10 mc APA CANALIZARE, ceea ce este culmea abuzului; in mod normal aceasta cantitaate nu ar trebui sa fie mai mare de 50% (!) din apa potabila, DECI IN FACTURA AR TREBUI SA FIE TRECUTI CEL MULT 5 mc! -La asta se adauga apa meteo, o inventie ridicola din ultimii ani; modul cum se face calculul acestei cantitati de apa ptr. judetul Constanta este complet nejustificat tinind cont de uscaciunea de la noi. Majoritatea locuitorilor judetului nostru sunt absolut terorizati de pretul apei. Daca s-ar proceda conform datelor clare si corecte pe care le-am dat mai sus, constanteanul ar trebui sa plateasca factura de apa aprox. 25% (si chiar mai putin) din valoarea facturii actuale. Dar constanteanul finanteaza investitiile personale ale clanului Mazare-Constantinescu: bungalow in Madagascar, etc.etc.Candidatii la alegeri ptr. functia de primar al Constantei si de presedinte ala CJC Constanta, daca vor (???) sa cistige, trebuie sa inteleaga ca pretul criminal al apei este problema nr 1 a locuitorilor orasului si judetului Constanta, si sa promita reducerea la un sfert a costului facturii de apa. Asta e singura solutie prin care ei pot cistiga alegerile

Ana
2 iunie 2012
Pentru organizatori

Este primul "miting" la care pancartele sunt toate de aceeasi marime, scrise cu acelasi font. Ce frumos miting, nici nu zici ca l-a organizat cineva, e spontan 100%, si nimeni nu i-a platit pe participanti sa fie stativ de pancarte. Puteati macar sa faceti pancarte diferite, sa se vada ca nu e mana unui singur om in spate. Hai ca sunteti dragalasi!

admirator
2 iunie 2012
@Ana

mai paracioasa mica, uiti ca toate mitingurile si manifestatiile trebuie sa fie aprobate initial... De Melite si/sau primarie! Nu voi ati facut legea? Deci, de unde pina unde spontaneitate in astfel de chestii? Dar e de remarcat faptul ca cetatenii incep sa iasa in strada impotriva voastra. Frica nu mai e de ajuns sa-i tina potoliti! Inseamna ca zilele voastre sunt numarate!

Sorin
2 iunie 2012
PRETUL APEI REPREZINTA UN GENOCID REALIZAT DE CLANUL NEONAZIST MAZARE-CONSTANTINESCU IMPOTRIVA TUTUROR LOCUITORILOR ORASULUI SI JUDETULUI CONSTANTA (NICI PE SCENA MAZARE NU RENUNTA LA HAINELE LUI NAZISTE)

Toata populatia din orasul si judetul Constanta este jupuita de vie de clanul neo-nazist Mazare-Constantinescu prin pretul criminal al apei care ne vine pe factura, pret care e de cel putin patru ori mai mare decit cel REAL. Fiecare familie E JEFUITA IN FIECARE LUNA DE SUTE DE MII DE LEI (!!!), bani care intra in buzunarele lui Mazare si Constantinescu. De exemplu, o famillie care consuma 10 mc de apa potabila plateste in jur de 900000 lei pe luna (in functie de suprafata locuintei, deoarece exista si acel bir criminal numit APA METEO); pretul REAL pe care ar trebui sa-l plateasca pe factura este 225000 lei; restul de 675000 (sase sute saptezeci si cinici de mii !) lei sunt bani de care familia respectiva este jefuita de catre Mazare si Constantinescu. Sunt multe familii care consuma mai mult de 10 mc pe luna. Si pretul apei CRESTE TOTAL NEJUSTIFICAT SI CU PERVERSITATE LA FIECARE DOUA LUNI !

Ana
2 iunie 2012
Pentru admirator

Legea nu am facut-o eu. Nu am parat pe nimeni, doar m-am amuzat copios. Una e ca un miting sa fie aprobat, si alta e ca este mana unui singur om la mijloc, care a facut pancarte in serie si apoi le-a daruit cu drag unora care nici nu s-au obosits a isi scrie singuri nemultumirile pe un carton. Pana acum am participat la mai multe mitinguri, nu cu caracter politic. Fiecare om isi facea pancarta acasa, nu erau facute la copiator, erau diferite, si ca stil si ca mesaj. Deci, mai credibile. Hai, mai admiratorule, vezi si tu ridicolul situatiei, si nu te mai incrancena atat, e sambata...

74 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5622 secunde