Constănțenii, scoși cu arcanul la muncă în fața blocului. Cine refuză, 1.000 lei amendă

7998
37
Constănțenii, scoși cu arcanul la muncă în fața blocului. Cine refuză, 1.000 lei amendă - decebalfagadau-1443031520.jpg

Articole de la același autor

Administrația locală și-a propus să facă ordine în oraș, motiv pentru care, ieri, primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că, în perioada 1-31 octombrie, va avea loc campania sub denumirea "Curățăm Constanța noastră".

"Este o campanie fără precedent. Toți constănțenii trebuie să înțeleagă că doar împreună putem avea un oraș curat pe care să-l lăsăm moștenire copiilor noștri. Îi invit pe toți locuitorii municipiului Con-stanța la un efort comun, deoarece doar împreună putem schimba fața orașului. Voi propune ca lunile aprilie și octombrie din an să fie denumite, prin hotărâre de Consiliu Local, lunile curățeniei. Această campanie se adresează tuturor constănțenilor care locuiesc la case și blocuri, tuturor companiilor care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Constanța, dar și instituțiilor publice constănțene", a declarat Decebal Făgădău.

El a explicat că prin această campanie fiecare trebuie să-și facă curat în fața casei sau a firmei. Practic, este vorba de o campanie de ecologizare a orașului, iar activitățile care vor marca această acțiune vizează refacerea gardurilor, a firmelor luminoase, curățarea și igienizarea fațadelor și a zidurilor, curățarea terenurilor și a locurilor de joacă, precum și a parcurilor. De asemenea, vor fi plantați copaci, iar orașul va fi înfrumusețat.

"Acțiunea de ecologizare are ca scop aducerea la cunoștința cetățenilor cu privire la importanța menținerii curățeniei spațiului public. Trebuie să ne aducem aminte în fiecare zi că a face curățenie este o obligație permanentă, iar în lunile aprilie și octombrie ale fiecărui an, încununăm eforturile de echipă ale constănțenilor cu administrația publică locală. Să nu uităm nicio clipă că spațiul public este o extensie a spațiului privat", a mai spus primarul interimar Decebal Făgădău.

Totodată, el a adăugat că această campanie va fi monitorizată și filmată, mai ales că toți constănțenii trebuie să se implice.

"Poliția Locală va supraveghea dacă proprietarii, agenții economici sau instituțiile publice se implică în acțiune. Dacă Poliția Locală observă că lucrurile nu se mișcă, va trimite notificări și va da amenzi. Toată lumea trebuie să se implice în această campanie. Este o acțiune fără precedent și se vor da amenzi și celor care distrug sau aruncă gunoiul și celor care refuză să participe la curățenie. E o campanie care nu își propune neapărat să dea amenzi. Își propune să schimbe imaginea orașului", a spus Făgădău.

De asemenea, amenzi vor primi și cei ale căror clădiri sunt murdare și par a fi părăsite. Amenzile pentru persoanele fizice vor fi cuprinse între 400 și 1.000 lei.

În altă ordine de idei, primarul interimar are gânduri mari. El a explicat că, până la sfârșitul anului, intenționează să bugeteze un sistem de supraveghere video care să asigure siguranța în municipiul Constanța.

Comentează știrea

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
tudor
24 septembrie 2015
!

paltiti fraierilor taxe, ca tot voi faceti munca Polaris-ului.

petrica
24 septembrie 2015
personal

personal am spus unui gunoier care umbla prin tomberoane sa ia gunoiul de la rigola stazii si mi-a raspuns ca acolo face femeia de servici de la bloc si atunci ei ce fac? stau la tigari,beau cafele,cauta prin gunoaie dar bine ca le asiguram prin taxe salariile primaria le face case nu platesc apa,canalizare(vezi cartierul rusinii,al infractorilor),nu te ambala cacau nu cred ca o vei duce mult la primarie !

Mikelis
24 septembrie 2015
Rusine administratie locale, platim degeaba cu milioane de euro Polarisul

Pai bai nesimtitilor, eu de ce platesc 10 lei pe luna la gunoi? ca sa fac treaba Polarisului? de ce plateste primaria milioane de euro polarisului, ca sa stea sa se uite la noi? Domnule Fagadau mai intai sa pui agenti de politie in parcuri care sa dea amenzi la putorile care plimba cainii si se caca peste tot, dc trebuie eu sa curat mizeria celor care plimba cainii si nu sunt amendati de primarie? Faceti-va voi treaba si apoi chemati lumea la treaba. Platim cele mai scumpe impozite din tara, si cel mai scump gunoi pe cap de locuitor si avem un oras jegos. Renuntati la mafia dvs de Polaris care ia bani degeaba si apoi sa chemati oamenii la curatenie! Rusine Fagadau, mai intai curatati lichelele ramase de pe vremea lui Mazare si puteti la curatenie toate putorile din cartierul H Coanda care sparg seminte si stau la furat toata ziua!

Pintea
24 septembrie 2015
Model nordcoreean

Incet incet viata in Constanta seamana cu cea din Coreea de Nord .Intr-un oras unde platesc 10 lei pentru un metru cub de apa potabila si 10lei/luna pentru 2-3 galeti de gunoi administratia doreste sa fac munca patriotica .Pentru eliberarea trotuarelor de masini,pentru amendarea persoanelor care lasa cainii sa-si faca nevoile oriunde nu se iau masuri ,insa Politia locala va supraveghea va trimite notificari va da amenzi daca nu vom iesi pe stada cu matura si lopata . A trecut jumatate de an de cand Mazare si-a dat demisia insa orasul este murdar deoarece cei care sunt platiti pentru aceasta activitate cat cei care sunt obligati sa controleze cum este cheltuit banul public nu isi fac datoria.Domunule Primar interimar dumneata ai fost numit de oamenii vostrii nu ales de catre constanteni si in primul rand ar trebui sa demonstrezi ca impreuna cu administratia pe care o pastoresti esti in stare sa faci ceva pentru comunitate si apoi sa ceri. Cand voi vedea vedea functionarii de la Primarie facand curatenie in parcul de la Casa Alba si si igenizand fatada cladirii atunci te cred .

Constantean
24 septembrie 2015
Hahaaa!

Mia este o varianta ! persoanele care trebuie sa presteze munca in folosul comunitatii ( aia sa fara amenzii platite,asistati social ).Exista cadru legislativ pentru a se pune in aplicare.

Cetateanul
24 septembrie 2015
Curatenie patriotica

Eu nu arunc o hartie pe jos. O pun in buzunar si o duc acasa daca nu gasesc unde sa o arunc. Nu fac curat dupa toti nesimtitii care fac mizerie. Politia sa-i amendeze si sa-i puna sa curete. Asistatii sociali sa fie scosi la curatenie. Polaris si maturatorii stradali ce pazesc?

un constănțean
24 septembrie 2015
atenție...

Art. 1 (1) Politia locala se infiinteaza in scopul exercitarii atributiilor privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, in urmatoarele domenii: a) ordinea si linistea publica, precum si paza bunurilor; b) circulatia pe drumurile publice; c) disciplina in constructii si afisajul stradal; d) protectia mediului; e) activitatea comerciala; f) evidenta persoanelor; g) Alte domenii stabilite prin lege. (2) Politia locala isi desfasoara activitatea pe baza principiilor: legalitatii, increderii, previzibilitatii, proximitatii si proportionalitatii, deschiderii si transparentei, eficientei si eficacitatii, raspunderii si responsabilitatii, impartialitatii si nediscriminarii. ...Art. 6i) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru nerespectarea normelor legale privind convietuirea sociala stabilite prin legi sau acte administrative ale autoritatilor administratiei publice centrale si locale, pentru faptele constatate in raza teritoriala de competenta; Cineva îl aruncă pe Făgădău spre distrugere...

ath
24 septembrie 2015
Cazarma Rosie-Program zilnic

Ora 5.00:Desteptarea-Suna goarna la Primarie.Ora 5.15:Deplasarea la spalator-raspunde RAJA.Ora 5.30:Curatenie pe sectoare-Gospodinele arunca resturile alimentare peste balcon,barbatii strang gunoaiele din fata blocului-raspunde administratorul.Ora 6.00:Masa de dimineata(care are bonuri de masa).Ora 6.45:Apelul de dimineata,apelul maidanezilor,apelul pisicilor,apelul gospodinelor,se verifica curatenia cotetelor de cartier,mancare la pisici,pipi,caca pe iarba-raspunde administratorul.Ora 7.00:Raportul de dimineata-se verifica plata impozitului la zi (taxa de habitat,gunoiul,apa,caldura,SPIT,etc)-raspunde colonel Fagadau.Ora 7.15:Fagadau da tonul la cantec.Deplasarea la munca in formatie(la banca,la redactie,la alimentara,la spital,etc).Raspunde Politia Constanta. Nii...Naa....Nii....Naa..! Orele 8.00-18.00:Munca....teparii se trag in teapa,artileristii trag tunuri,inginerii gandesc inginerii financiare,genistii sapa trotuarele sau sparg asfaltul.Raspunde Enel,Congaz,Raja,Radet,Rds. Orele 18.00-19.00:Deplasarea acasa in formatie si cu cantec. Orele 19.00-22.00:Program de voie,sex,bataie cu vecinul,farfurii sparte,muzica la maxim,program TV obligatoriu(Antena 3,Antena 1,Romania TV,Huoo... Basescu).Ora 22:Apelul bocancilor/papucilor pe casa scarii.Stingerea.Nota:in fiecare sambata si duminica se vor organiza activitati culturale si educative cu elevii si studenti silitori /cuminti,cum ar fi strangerea gunoaielor din parcuri sau igienizarea plajelor,golirea tomberoanelor.Asaa...ca sa vada si adultii ce inseamna sa arunci chistocul de tigara pe jos-raspunde colonel Fagadau.

YNA
24 septembrie 2015
TOALETARE ARBORI

Dle Fagadau, spuneti ca se vor planta copaci, dar de cei existenti cine se ocupa ? In centru ( str.Decebal, Daciei,Sarmizegetusa, etc) nu s-a mai facut toaletarea lor de ani buni cu toate ca locatarii zonei au solicitat in scris acest lucru .Pe primarie cine o amendeaza?

Pintea
24 septembrie 2015
Un precedent

Un precedent a avut loc la Iasi.In rechizitoriul DNA din luna mai primarul a fost arestat deoarece îi folosea pe angajații Poliției Locale, instituție subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliției Locale îl ținea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.Pentru aceaste fapte inclusiv seful politiei locale a fost arestat . Lasati-i sa faca abuzuri . Dumnezeu Ne Apara iar ei se vor trezii cu mascatii la usa .A trecut vremea abuzurilor cine nu respecta legea plateste. DNA vegheaza permanent.

Răspuns la: atenție...
Adăugat de : un constănțean, 24 septembrie 2015
Art. 1 (1) Politia locala se infiinteaza in scopul exercitarii atributiilor privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale...
37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4136 secunde