Cristian Diaconescu: "Viitorul președinte al României va trebui să știe dinainte cum să-și exercite funcția"

136
1

Articole de la același autor

Cristian Diaconescu, membru al Partidului Mișcarea Popu-lară (PMP), a declarat, ieri, că în acest moment nu sunt întrunite elementele pentru a candida la prezidențiale. 


"Am văzut politicieni în Ro-mânia care se grăbesc în a-și ex-prima opțiunile personale față de o poziționare probabil cea mai complexă pentru cineva care face politică într-o țară, anume a candida la Președinție. Un astfel de demers, dincolo de faptul că trebuie gândit foarte serios de cel care îl face, trebuie să întru-nească mult mai multe alte con-diții. Deci, din acest punct de vedere, vă spun categoric, în acest moment, astfel de elemente nu sunt întrunite", a afirmat fostul consilier prezidențial. 


Întrebat în ce condiții ar candida, Cristian Diaconescu a răs-puns că nu există condiții personale din acest punct de vedere. 


"Variante privind candidaturile apar din partide politice, din societate, după o serie de eva-luări. Până la urmă, decizia personală este ultima din acest punct de vedere. Or, îmi imaginez că cei care astăzi candidează se bazează pe niște elemente foarte serioase", a afirmat Diaconescu. 


El a adăugat că viitorul pre-ședinte al României va trebui să știe dinainte cum să-și exercite funcția, să aibă capacitatea de a-și exercita atribuțiile consti-tuționale în domeniul politicii ex-terne și de securitate a României imediat ce preia mandatul. 


Comentează știrea

Gabi
26 mai 2014
Corect! tre'be sa stie!

Daca presedintele Romaniei trebuie sa stie dinainte cum sa-si exercite functia, atunci il ungem pe base pe viata presedinte. Caci el stie! Sau revenim la monarhie si ne-am linistit cu atatea campanii prezidentiale scumpe si irelevante, duse pentru oameni de nimic!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9138 secunde