Cseke Atilla a dat asigurări că mai multe clădiri cu risc seismic, inclusiv din Constanţa, vor fi consolidate

276
Cseke Atilla a dat asigurări că mai multe clădiri cu risc seismic, inclusiv din Constanţa, vor fi consolidate - atilla-cladiri-1683117979.jpg

Articole de la același autor

Încă 65 de proiecte depuse în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanţare, a anunţat, marţi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Astfel, nouă instituţii de învăţământ, două unităţi de sănătate, un edificiu socio-cultural şi 53 de blocuri de locuinţe au fost incluse în lista celor care pot primi finanţare odată ce autorităţile locale depun documentele necesare. Clădirile sunt din Bacău, Bucureşti, Constanţa, Dolj şi Iaşi, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 1.682.433.071,73 de lei, informează un comunicat de presă transmis de MDLPA.

Printre cele mai importante instituţii publice selectate se numără Colegiul Pedagogic „V. Lupu” din Iaşi, Colegiul Comercial „Carol I” din Constanţa, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto şi Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova, precum şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie - Secţia Paşcanu din Iaşi şi clădirea fostului spital din oraşul Podu Iloaiei.

Acestea se adaugă celorlalte 80 de proiecte selectate în luna martie, în valoare de 1,59 de miliarde de lei. În urma includerii pe ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentaţia necesară pentru încheierea contractelor de finanţare. Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanţarea este asigurată din fonduri publice, se va derula procedura de achiziţie publică, iar ulterior pot începe lucrările de consolidare precizează sursa citată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5953 secunde