Finanțare pentru construcția unor creșe moderne la Murfatlar și Techirghiol

397
Finanțare pentru construcția unor creșe moderne la Murfatlar și Techirghiol - finantarecresemodernelamurfatlar-1664212465.jpg
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat încă 19 contracte de finanțare pentru construcția unor creșe moderne. Cele 19 creșe vor fi amplasate în Craiova (două creșe mari, pentru 110 copii), Săcele, Hărman - Brașov, Simeria, Câmpulung Muscel, Dărmănești – Bacău, Moldova Nouă, Dorohoi (creșe medii pentru 70 de copii), Murfatlar, Isaccea, Techirghiol, Lupeni, Blaj, Geoagiu, Pătârlagele, Dumbrăveni – Vrancea, Vlăhița – Harghita și Abrud (creșe mici pentru 40 de copii).

Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Creșele nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic.

În total, prin PNRR, Ministerul Dezvoltării finanțează construcția a 124 de creșe, prin care Guvernul creează 7.450 de noi locuri pentru copii în creșele de stat. Finanțarea construcțiilor este asigurată integral din fonduri europene și vizează inclusiv racordarea la utilități, iar autoritățile locale pun la dispoziție doar terenurile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3675 secunde