Cum ajută deputatul Zanfir Iorguș cadrele didactice din Mangalia

930
1
Cum ajută deputatul Zanfir Iorguș cadrele didactice din Mangalia - iorgus13-1317673934.jpg
Fundația "Callatis" și Cabinetul Parlamentar al deputatului Zanfir Iorguș, alături de Asociația Profesorilor "Educația la timpul viitor", Asociația Părinților "Școala copilului meu" și Asociația Elevilor "Juventa 2011" au organizat evenimentul "Educația - Piatră de temelie pentru întreaga viață".
Întâlnirea a fost prilejuită de sărbătorirea "Zilei Educației" la data de 5 octombrie. La manifestare, au participat cadre didactice de la toate instituțiile de învățământ din Mangalia, alături de părinți și elevi. Cu această ocazie, cadrele didactice au avut ocazia să împărtășească atât punctele "tari" ale unităților școlare din care fac parte (profesori foarte bine pregătiți, rezultate școlare deosebite), cât și pe cele slabe (o bază materială precară, proiecte de extindere a spațiului școlar abandonate de actuala administrație, lipsa unui dialog cu autoritatea publică locală, dar și alocarea, din partea primăriei, a unor sume derizorii pentru învățământul din oraș).
În cadrul discuțiilor despre educație, s-au stabilit, drept prioritare, la nivel local, două etape principale: o strategie pe termen mediu și lung, în domeniile învățământului, culturii și sportului, precum și componentele proiectului: cea educațională, de sănătate și cea socială.
Pe de altă parte, în cadrul dezbaterilor, s-au stabilit colectivele de lucru din care fac parte educatori, învățători și profesori: Daniela Itu (Grădinița nr. 3), Victoria Radu (Grădinița "Callatis"), Adriana Popescu (Școala "Gala Galaction"), Mihai Ionescu (Școala nr. 3), Adrian Vărgatu (Colegiul Economic), Livia Costache (Liceul "Callatis").
"Acțiunea a reprezentat o invitație la dialog, din dorința de a face ceva constructiv pentru elevii, cadrele didactice și părinții din Mangalia, pentru că educația reprezintă, în cele din urmă, societatea în ansamblu", a spus președintele Fundației "Callatis", medicul Laura Maria Condur.
La rândul său, deputatul Zanfir Iorguș a punctat faptul că, o dată cu noua Lege a Învățământului, dar ținând cont și de descentralizarea administrației publice, este absolut necesară o strategie nouă de abordare a educației din Mangalia.
"Este vorba despre o strategie a cadrelor didactice, gândită de acestea și dusă la îndeplinire tot de ele și care va fi impusă autorității publice locale. Numai astfel această strategie pe termen mediu și lung va putea să rămână în vigoare, indiferent de conducerea politică a orașului. Colectivele de lucru ce vor derula acest proiect vor beneficia de ajutorul experților din cadrul cabinetului parlamentar, al Inspectoratului Școlar Județean și al Guvernului României", a declarat Zanfir Iorguș.

Comentează știrea

eu
4 octombrie 2011
AJUTA????

Cum ajuta? Simplu - cu vorbe de duh!!! Domnule deputat, ne-ati taiat salariile, ne-ati blocat recuperarea banilor pentru care avem decizii definitive in instanta - cu alte cuvinte GUVERNUL ESTE PRIMUL CARE NU RESPECTA LEGILE SI INSTANTELE DIN ROMANIA (dar daca eu as fura un ou as ajunge sa fac ani grei de puscarie, dar ei nu patesc nimic pentru ca au condamnat la saracie mii de oameni!!!)- ne-ati dat o Lege a Educatiei in care ordinea beneficiilor este ELEV-PARINTE-CADRU DIDACTIC dar ordinea responsabilitatilor este exact inversa, ati bulversat un intreg sistem educational, e varza si nici voi nu stiti unde este coada si de unde incepe... Lasati-ne in pace, vorbele nu ne mai alina! Vreti sa scapati de noi, suntem incomozi si vreti sa va plangem pe umar??? TUPEU FANTASTIC!!! Ati vorbit numai despre Tusac, nimic altceva, faceti politica in alta parte, domle...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Tânără dispărută de acasă
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Și-a pus ștreangul de gât
Pagina a fost generata in 0.3619 secunde