Cum își plătește polițele fostul primar Valer Iosif Mureșan după ce a pierdut alegerile

462
Cum își plătește polițele fostul primar Valer Iosif Mureșan după ce a pierdut alegerile - mihailkogalniceanuvaleriosifmure-1380303467.jpg

Articole de la același autor

Deși în mod normal, reprezen-tanții unui Consiliu Local ar trebui să lase orgoliile de-o parte și să lucreze în folosul cetățenilor care i-au ales, de cele mai multe ori, lucrurile nu stau chiar așa. Cel mai elocvent exemplu este cel din comuna Mihail Kogălniceanu, unde consilierii de la PSD se opun proiectelor inițiate de primarul Ancuța Daniela Belu. 

După ce în urmă cu puțin timp social-democrații s-au opus unui proiect prin care edilul propunea acordarea de case tinerilor din comună, acum tot aceștia lovesc în elevii din localitate.

Din câte se pare, "capul răutăților" este fostul primar Valer Iosif Mureșan care nu poate uita că,

în urmă cu un an, a fost detronat din fotoliul de edil după două mandate, de liberala Ancuța Daniela Belu.

"Suntem conștienți că multe proiecte sunt bune, în folosul oamenilor dar fostul primar ne impune să votăm împotrivă. Nu poate trece cu vederea că la alegeri a fost învins de o femeie și încearcă să o șicaneze prin orice mijloace", a spus unul dintre consilierii de la PSD care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Cele spuse de social-democratul din comună sunt dovedite și prin ceea ce s-a întâmplat la ultima ședință a Consiliului Local.

Mai exact, miercuri seara, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Mihail Kogălniceanu, primarul Ancuța Daniela Belu a propus spre aprobare proiectul de hotărâre privind alocarea spațiului necesar demarării unui proiect finanțat din fonduri europene referitor la înființarea unui after-school, în incinta Școlii nr. 2 din localitate. Propunerea de înființare a fost făcută în urma consultării cu locuitorii comunei, care au semnalat necesitatea înființării unei astfel de unități școlare moderne. Mai exact, părinții care muncesc și nu au cu cine să-i lase pe copii au spus că este nevoie de un loc unde cei mici să-și petreacă timpul după orele de la școală, într-un mod organizat.

Drept urmare, la rugămintea părinților, primarul Ancuța Daniela Belu a început diligențele pentru înființarea unui after-scool cu finanțare europeană care să vină în sprijinul părinților și al copiilor. Potrivit proiectului, aplicantul este Grupul de Acțiune Locală Con-stanța Centru, iar beneficiarul comuna Mihail Kogălniceanu.

"Atitudinea consilierilor din PSD este greu de înțeles"

Legat de acest subiect, primarul Ancuța Daniela Belu a precizat că, în anul 2009, fosta conducere administrativă a localității a încercat înființarea unei astfel de unități școlare printr-un proiect în cadrul PNDR, Măsura 3.2.2., proiect ce nu a primit finanțare.

Cu alte cuvinte, la vremea respectivă, prin depunerea proiectului, fostul primar PSD Valer Iosif Mureșan și-a arătat interesul și a recunoscut practic necesitatea înființării acestui after-school, însă, acum, când există, din nou, șansa înființării acestui centru, aceeași persoană a votat împotrivă. Totodată, împotrivă au votat și ceilalți consilieri de la PSD. În aceste condiții, proiectul a rămas, deocamdată, doar la stadiul de proiect pe hârtie, iar copiii din comună riscă să rămână fără after-scool. Mai mult, administrația publică locală riscă să piardă aceste fonduri europene, singurul motiv fiind ambiția de neînțeles a fostului primar Valer Iosif Mureșan, care, din câte se pare, nu pune pe primul loc interesul cetățenilor, ci propriile orgolii.

Legat de această situație, actualul primar Ancuța Daniela Belu s-a arătat total dezamăgită însă a precizat că va lupta cât îi stă în putere pentru a duce la bun sfârșit acest proiect.

"Atitudinea negativistă a colegilor consilieri din PSD este greu de înțeles, având în vedere faptul că proiectul inițiat nu face altceva decât să răspundă nevoilor cetățenilor. Ar trebui să ne unim forțele și să profităm de această șansă, pentru că avem obligația de a respecta necesitățile celor care ne-au acordat votul de încredere, ar trebui să fim o echipă și să nu ne lăsăm pradă orgoliilor, care contravin interesului public", a declarat primarul Ancuța Daniela Belu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4145 secunde