Cum văd candidații la primărie și CJC lipsa pistelor pentru bicicliști

583
1
Cum văd candidații la primărie și CJC lipsa pistelor pentru bicicliști - dezbaterechirucasadecultura-1337878102.jpg
O parte dintre candidații pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean au participat, ieri, începând cu ora 11.00, la o masă rotundă, având ca temă principală de discuție următoarea sintagmă: "Cu bicicleta prin Constanța: când?".

Principalul scop al organizatorilor, dintre care amintim Șantierul Naval Constanța, AISEC Constanța și Sigma Constanța, a fost acela de a pune în discuție problematica inexistenței pistelor pentru biciclete, atât în oraș, cât și la nivel județean. Deși la eveniment au fost invitați toți candidații la conducerea celor două instituții amintite anterior, precum și ocupanții actuali ai scaunului de primar și al celui de președinte CJC, doar trei dintre aceștia au onorat cu prezența.

PPDD fost reprezentat la masa rotundă de Jeni Arecco, iar în sală de prim-vicepreședintele Ion Radu, însoțit de alți membri. De asemenea, pe scenă s-au aflat candidatul Alianței Pentru Constanța la primărie, Christian Gigi Chiru, precum și candidatul UNPR la Consiliul Județean, Harry Boiagian. Fiecare invitat a primit trei întrebări din partea organizatorilor, pentru fiecare în parte având un timp de răspuns de trei minute.

"Trebuie să rezolvăm problema câinilor comunitari"

Întrebat cum anume se poate soluționa problema lipsei pistelor pentru bicicliști din municipiul Constanța, Chiru a replicat: "Zilele trecut, am făcut public proiectul «Constanța - Capitală cultural-europeană», un proiect al societății civile prin care vom schimba și moderniza aspectul municipiului nostru. Soluționarea problemei lipsei pistelor pentru bicicliști face parte din acest proiect. Ea va fi realizată în două etape. În primă fază, trebuie să rezolvăm problema câinilor comunitari, pentru că, după cum știți, este foarte greu să ieși cu bicicleta în condițiile în care există mii de câini, care ar putea să te atace. A doua etapă vizează alocarea spațiilor necesare pentru amenajarea pistelor. Acest lucru se poate face doar prin reabilitarea infrastructurii, a elementelor de arhitectură urbană și a spațiilor verzi. Mai mult de atât, trebuie să introducem și în cultura noastră, așa cum există și în cultura celorlalte state, ideea de a merge cu bicicleta", a explicat Chiru.

Ciclismul, mană cerească pentru sănătate

Reprezentanta PP-DD, Jeni Arreco, a explicat faptul că un astfel de proiect nu poate fi exclus din prioritățile partidului, pentru că practicarea ciclismului reduce apariția unor boli grave.

"Proiectul nostru «Constanța, un oraș modern» cuprinde soluționa-rea acestei probleme și constituie o prioritate pentru noi. Având în vedere starea actuală a infrastruc-turii municipale și județene, în primă fază, aceste piste vor fi create în parcuri. După realizarea unor investiții în reabilitarea unor drumuri, proiectul se va extinde", a menționat Jeni Arreco.

Candidatul UNPR la CJC, Harry Boiagian, un autodeclarat pasionat de ciclism, a salutat inițiativa creării unei asemenea dezbateri. Aceasta a menționat că toate aceste proiecte pot fi realizabile doar după o serie de exproprieri masive, "deoarece actuala conducere municipală și județeană a vândut și ultima bucățică de spațiu verde".

Toți invitații au fost de părere că bicicliștii trebuie să beneficieze de facilități fiscale, pentru că orice activitate, indiferent de natura sa, poate fi încurajată doar prin crearea unui cadru și prin existența facilităților. 

Comentează știrea

cucucion
19 februarie 2013
arecco jeni

un dr de rahat care nu are habar de medicina si nu are timp pt pacienti in favoarea partidului

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.216 secunde