De la 1 aprilie, Primăria Hârșova pregătește primele disponibilizări

2878
Consiliul Local Hârșova a aprobat, săptămâna trecută, bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2010, care ajunge la aproximativ 14.500.000 de lei.
Potrivit edilului Tudorel Nădrag, bugetul de anul acesta este mai mic decât cel de anul trecut cu 20%. "Vom miza în principal pe investițiile de infrastructură: reparația străzilor și realizarea covorului asfaltic pe anumite străzi din localitate", a explicat primarul. Totodată, el a atras atenția că administrația va întâmpina dificultăți financiare din cauza unui credit contractat de către fosta administrație, pentru care acum trebuie să plătească rate și dobânzi lunare în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei.
"Mai târziu, pe la 1 septembrie, s-ar putea să ajungem în următoarea situație: ori nu mai plătim salariații, ori nu mai plătim ratele la bănci. Iar cu băncile toată lumea știe că nu te poți juca. Prin urmare, va trebui ca de la 1 aprilie, treptat, să reducem din personal", a propus Tudorel Nădrag.
În viziunea sa, până la 1 iunie, administrația locală ar trebui să rămână cu aproximativ
120-130 de angajați din 160 câți sunt acum, disponibilizările urmând să fie efectuate la nivelul tuturor compartimentelor.
"Ne vom descurca foarte greu și trebuie să luăm aceste măsuri. Vom încerca să mergem pe variantele cel mai puțin dureroase pentru angajați", a completat el. "Încă din decembrie, ne-am gândit la reduceri, dar am amânat această acțiune în așteptarea unui răspuns și din partea Guvernului. Dar dacă stăm după Guvern…", și-a lăsat neterminate gândurile edilul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2862 secunde