"În cazurile disperate",

Primăria Hârșova acordă sprijin financiar de urgență familiilor care nu au primit, de luni întregi, ajutorul social

2904
Primăria Hârșova acordă sprijin financiar de urgență familiilor care nu au primit, de luni întregi, ajutorul social - 9674c7912595ee76681ae8698267c579.jpg
Primarul orașului Hârșova, democrat-liberalul Tudorel Nădrag, a declarat, ieri, că "în cazurile disperate, în cazul familiilor bătute de soartă care efectiv nu mai au ce să mănânce", administrația publică locală acordă ajutoare de urgență. "400 de familii din localitate nu au mai primit, de trei luni de zile, ajutorul social, iar pe lângă acestea mai sunt 1.200 care încă așteaptă ajutorul pentru lemne care, deși trebuie asigurat pe o perioadă de cinci luni de zile, el nu a venit, până acum, decât parțial pentru luna noiembrie", a explicat edilul-șef. El a anunțat că, în acest context, administrația locală a acordat și acordă în continuare, urmare a unei hotărâri de Consiliu Local, "ajutoare de urgență pentru oamenii disperați și năpăstuiți care nu și-au primit banii care li se cuvin, ajutoare constând în sume de bani care, însă, nu sunt foarte mari". Concret, potrivit declarațiilor lui Tudorel Nădrag, până la acest moment au fost acordate ajutoare de urgență în valoare de 1 și 2 milioane de lei vechi, dar suma maximă aprobată prin hotărâre de CL este de 6 milioane.
În această ordine de idei, primarul a criticat vehement atitudinea instituțiilor statului responsabile de situația creată, precizând că nu a întâlnit niciodată "atâta indiferență și nepăsare din partea factorilor de decizie, a organelor statului". "Ce pot eu să le spun acum acestor amărâți care, pentru că nu au primit banii de lemne, au ajuns în situația disperată de a-și pune plăpumile pe foc?!!", a declarat, retoric, șeful administrației publice locale din Hârșova pentru ca, mai apoi, să adauge: "Îți este și milă de ei". Nădrag a specificat că, "în limita posibilităților", primăria va acorda în continuare aceste ajutoare de urgență, dar că sumele de bani nu pot depăși, "în contextul unui buget local de austeritate", suma de 6 milioane de lei vechi. Nu în ultimul rând, Nădrag a specificat că, deși a făcut numeroase memorii către ministerele de resort care au restanțe în acordarea ajutoarelor sociale și pentru lemne, până la momentul de față nu a primit niciun răspuns, niciun document oficial. "Nu e drept să ne lase pe noi, primarii, să ne «luptăm» cu oamenii ăștia disperați cărora trebuie să le explici zilnic, atunci când vin la primărie, că aspectul acesta nu depinde de administrația locală, ci de aceea cen-trală", a conchis edilul-șef al orașului Hârșova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3318 secunde