Deputat de Constanța dă de pământ cu colegii săi din Parlament

166
Deputat de Constanța dă de pământ cu colegii săi din Parlament - undeputatdeconstanta3-1422983817.jpg

Articole de la același autor

La începutul noii sesiuni parlamentare, deputatul Colegiului 9 din Constanța, Remus Cernea, a pregătit mai multe propuneri de ordin administrativ care să îmbunătățească activitatea aleșilor și care să ducă la o mai mare transparență a instituției fundamentale a democrației. Parlamentarul a spus că, la elaborarea lor, a ținut cont de exigențele unei instituții precum forul legislativ al țării și de scrisoarea deschisă adresată parlamentarilor de către președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea. Una dintre propuneri face referire la prezența deputaților.

"Modul de contorizare a prezenței deputaților în sala de plen ori la ședințele comisiilor este deficitar, întrucât nu există un mecanism real de control și verificare a semnăturilor acestora. Astfel, apar cazuri în care unii parlamentari semnează prezența în numele altora, absenți, ori în care consilierii sunt trimiși, mai ales la comisii, să semneze prezența parlamentarilor în mod fraudulos. Alteori, parla-mentarii care semnează prezența cu mâna lor nu intră și în sala de plen pentru a lua parte cu adevărat la ședință. Astfel, se impune o modificare a procedurii de înregistrare a prezenței. Propun să existe un dublu sistem de certificare a prezenței deputaților: pe lângă semnătură, să fie și o verificare electronică pe baza cartelei cu care fiecare parlamentar își exercită votul electronic. De asemenea, masa, atât cea pe hol, cât și cea din plen pe care sunt depuse tabelele pentru a fi semnată prezența vor trebui să fie monitorizate de o cameră video ale cărei filmări să fie accesibile opiniei publice", a spus Remus Cernea.

El a adăugat că, o altă propunere face referire la înființarea unui canal de televi-ziune "TVR Parlament" care să transmită în direct ori înregistrate lucrările de plen și ale comisiilor. Mai mult, Cernea are grijă și de jurnaliști pentru care propune condiții decente atunci când își desfășoară activitatea la Parlament.

"De multe ori, jurnaliștii nu dispun de scaune ori fotolii suficiente pentru a se putea odihni în intervalele de pauză, astfel că stau direct pe jos, situație inacceptabilă pentru Parlamentul României. Ar trebui suplimentat numărul acestora, iar în fața pupitrului amenajat pentru conferințe de presă la nivelul P1 ar trebui dispuse 25-30 de scaune pentru a facilita activitatea jurnaliștilor", a declarat Remus Cernea.

El a mai explicat și că este deranjat de fumul care pătrunde în sala de plen, dar nu pentru că s-ar fuma în acel loc, ci pentru că parlamentarii fumează masiv pe hol, iar fumul intră și se simte și în sală, mai ales în rândurile apropiate de uși. Drept urmare, el a propus să fie amenajate spații închise, pe modelul celor existente în aeroport, unde să se poată fuma fără a fi afectați nefumătorii.

Remus Cernea este deranjat și de faptul că nu există un număr mai mare de parlamentari în Comisia de cod electoral, care conține doar 15 membri, dar niciunul neafiliat politic.

"Pentru a avea o mai cuprinzătoare dezbatere democratică în cadrul acestei comisii, propun ca numărul membrilor să fie extins la cel puțin 25 și să includă și doi reprezentanți ai parlamentarilor independenți", a mai spus Remus Cernea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4765 secunde