Deputatul Dănuț Culețu contestă taxa de promovare din stațiunea Mamaia

260
Deputatul Dănuț Culețu contestă taxa de promovare din stațiunea Mamaia - danutculetu16-1365949025.jpg
Președintele Organizației Județene Constanța a Partidului Forța Civică, deputatul Dănuț Culețu, a organizat, ieri, o conferință de presă. Printre altele, el a spus că nu este de acord cu noua taxă de promovare care ar urma să fie impusă de consilierii locali, la inițiativa primarului Radu Mazăre.

"Consider că măsura de impunere a taxei de promovare a agenților economici precum și celor care au apartamente în stațiunea Mamaia nu este una binevenită în contextul actual, marcat de noi scumpiri și taxe.

Mai mult, cred că nici nu este chiar legală. Adică, Primăria colectează o taxă care, în mare parte, ajunge la Asociația Patronală. Unde s-a mai pomenit așa ceva ? Eu am înțeles că există presiuni pentru instituirea unei astfel de taxe, dar la ce folosește… Dacă ai un apartament în Mamaia, pentru ce îți folosește să îți promovezi locuința? Din contră, cred că vrei să ai parte de liniște, nu de gălăgie", a spus deputatul Dănuț Culețu.

Reamintim că, în urmă cu ceva timp, primarul Radu Mazăre a spus că agenții economici care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia, dar și proprietarii de aparta-mente sau case din zonă vor trebui să plătească, începând cu sezonul estival 2013, o taxă de promovare.

Potrivit acestuia, în următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Constanța, se va supune la vot proiectul privind introducerea acestei noi taxe, care va fi diferențiată, în funcție de specificul activității și zonei. Propunerea va viza ca 30% din valoarea taxei respective să revină Primăriei Constanța, iar 70% să ajungă la Agenția Patronală, cu scopul clar ca banii să fie folosiți pentru promovarea turistică a stațiunii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3417 secunde