Deputatul Mihai Lupu: "Achizițiile centralizate în sănătate vor putea aduce economii la unele medicamente cumpărate"

196
3
Deputatul Mihai Lupu:
Vicepreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Mihai Lupu, a depus, la începutul acestei săptămâni, la Camera Deputaților, declarația politică cu tema "Guvernul USL are ca prioritate și corectarea problemelor din sistemul de sănătate". 
În acest context, parlamentarul consideră oportună modificarea de urgență a modului de efectuare al achizițiilor practicat până în prezent. 
"Decizia de a schimba procedura achizițiilor din sănătate va aduce economii semnificative, dar și soluții pertinente pentru blocajele apărute în cadrul celor mai multe programe de sănătate. Achizițiile centralizate în sănătate asigură, în primul rând, o scădere semnificativă a prețurilor și vor putea aduce economii și de 600% la unele medicamente cumpărate", este de părere Mihai Lupu. 
Acesta mai spune că trecerea la un sistem centralizat de achiziție va maximiza puterea cumpărătorului, concomitent cu îmbunătățirea semnificativă a transparenței și posibilitatea supravegherii unui număr mai mic de contracte. 
"Un alt beneficiu al sistemului centralizat de achiziție este asigurarea necesarului de medicamente. De asemenea, cred că un argument important în susținerea achizițiilor centralizate este controlul consumului. Prin noua metodă, se va putea observa consumul pe fiecare tip de material, pe fiecare medicament care se află în achiziții centralizate. Acest lucru va duce la sesizarea imediată a consumurilor exagerate și la monitorizarea unităților sanitare cu consumuri nejustificate", susține liderul PNL Constanța. 
Acest sistem de centralizare a achizițiilor publice, mai ales pentru materiale sanitare, medicamente și echipamente, este, potrivit declarațiilor deputatului Mihai Lupu, o practică în țări precum Marea Britanie, Danemarca, Franța, Italia, Croația ori SUA. 
Nu în ultimul rând, parlamentarul liberal este de părere că "toate aceste grave probleme, cu care s-au confruntat atât pacienții, cât și tot personalul medical, nu mai pot fi tergiversate la nesfârșit, ci trebuie rezolvate cât mai rapid, pentru a le putea asigura românilor un act medical de calitate, comparabil cu cel din celelalte state europene".


Comentează știrea

Culetu
13 martie 2013
Stai dracului in banca ta !!!

Prostul asta a fost LACATUS MECANIC la Petromidia , moldovean venit cu pluta industrializarii socialiste... Acum se crede mare economist dupa ce si-a cumparat o diploma de la o facultate fantoma. Bai idiotule , stai dracului in banca ta!!! Hai sictir, parvenit nesuferit ! Iti vine si tie termenul, fii fara grija, de a fi compensate si platite toate marsaviile si furtisagurile tale...

gogu
13 martie 2013
mupet

Nu bagati in seama pe oligofrenul de de-utat

gogu
13 martie 2013
mupet

Nu bagati in seama pe oligofrenul de de-utat

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3442 secunde