Senatorul Puiu Hașotti:

"Desființarea Muzeului Țăranului Român ar fi la fel ca dărâmarea bisericilor de către Ceaușescu"

147

Articole de la același autor

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hașotti, fost ministru al Culturii, îi cere premierului Victor Ponta să nu desființeze Muzeul Țăranului Român, el comparând o eventuală decizie în acest sens cu dărâmarea bisericilor de către Nicolae Ceaușescu.

"Îi cer premierului Victor Ponta să nu desființeze Muzeul Țăranului Român, un obiectiv cultural definitoriu pentru patrimoniul identitar românesc și pentru spiritualitatea românească", a declarat Hașotti.

Fost ministru al Culturii în guver-nul Ponta, Puiu Hașotti a mai arătat că, "dacă premierul ar decide des-ființarea Muzeului Țăranului, atunci gestul său ar fi comparabil cu dărâmarea bisericilor de către Nicolae Ceaușescu".

La rândul său, liberalul Gigel Știrbu, învestit, marți, în funcția de ministru al Culturii, a declarat că nu este de acord cu coma-sarea Muzeului Satului cu Mu-zeul Țăranului Român din Bucu-rești.

"Este vorba de o inițiativă a Ministerului Mediului, care dorește să preia Muzeul Antipa și, odată cu preluarea acestui muzeu, Muzeul Antipa dorește și clădirea Muzeului Țăranului Român, care se află la o distanță relativ mică, dar este vorba numai de clădire. Patrimoniul, exponatele, toate ar urma ca noi să le ducem în altă parte, eventual la Muzeul Satului sau în altă parte. Eu nu sunt de acord cu așa ceva, pentru că Muzeul Țăranului Român este o instituție de cultură, o instituție emblematică pentru spiritualitatea acestui popor", a declarat ministrul Gigel Știrbu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Decembrie 2013
Stire din Life and Style : Sex cu hainele pe tine
Joi, 19 Decembrie 2013
Stire din Life and Style : Un început de an mai pasional
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Life and Style : Cele mai bune momente  pentru a face sex
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Life and Style : Cum recunoști un partener posesiv
Pagina a fost generata in 1.4804 secunde