DNA cere comisii rogatorii cu Belgia și Franța în cazul lui Severin

490
DNA cere comisii rogatorii cu Belgia și Franța în cazul lui Severin - europarlamentarulpsdadrianseveri-1311800645.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au solicitat, ieri, autorităților judiciare competente din Belgia și Franța, prin comisii rogatorii, efectuarea unor acte procesual penale necesare instrumentării acestui dosar, informează DNA.

"Începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a proba-toriului, activitate care nu poate, în nicio situa-ție, să înfrângă principiul prezumției de nevino-văție", se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupție au dispus la 18 iulie începerea urmăriri penale împotriva eurodeputatului Adrian Severin pentru luare de mită și trafic de influență, decizia fiindu-i adusă vineri la cunoștință.

Eurodeputatul Adrian Severin a declarat la 22 iulie, după ce a fost audiat la DNA, că va colabora cu procurorii anticorupție pentru "aducerea adevărului la suprafață".

"Nu vreau să fac niciun fel de comentarii pentru că așa este mai bine. Nu are niciun sens să fac vreun fel de declarație", a spus inițial europarlamentarul.

La insistențele presei, Severin a mai declarat: "Am avut o primă întâlnire, trebuie să clarificăm o serie de aspecte. Vom colabora, vom lucra foarte bine împreună, ca să aducem adevărul la suprafață". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9125 secunde