Dragnea reclamă o gaură în buget de 10 miliarde lei. Cioloș îi răspunde: "Bugetul țării nu este un sac fără fund"

282
4
Dragnea reclamă o gaură în buget de 10 miliarde lei. Cioloș îi răspunde:

Articole de la același autor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, ieri, că se va consulta cu social-democrații pentru a decide o posibilă convocare a unei comisii parlamentare de anchetă, având în vedere că bugetul pe 2017 are o gaură de 10 sau 14 miliarde de lei.


El a spus că ia în calcul constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea deciziilor Ministerului de Finanțe de la ultima rectificare bugetară.


"Este foarte posibil ca mâine, o să mă consult cu colegii mei, să inițiem o comisie de anchetă, pentru că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanțe este ilegal. Ei au estimat pe hârtie, având la bază probabil niște angajamente scrise din partea unor decidenți, că veniturile în România la finalul anului 2016 vor crește cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu 10 miliarde sau cu 14, o să primesc toate datele mâine dimineață. Asta este total ilegal. Cine a mințit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească", a spus Liviu Dragnea.


Liderul social-democraților consideră că cei care trebuie să dea explicații sunt premierul, ministrul de Finanțe, ministrul Fondurilor Europene, șeful ANAF și președintele Consiliului Fiscal.


La auzul acestor acuzații, fostul premier Dacian Cioloș nu a stat prea mult pe gânduri și i-a dat replica.


"Bugetul țării nu este un sac fără fund și nici nu poate fi administrat haiducește. Confruntat probabil cu câteva cifre și realități ale economiei românești pe care eu le tot spun de câteva luni, conștient că nu știe pe unde să scoată cămașa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie și anunță că ar fi găsit o gaură de zece miliarde în buget. Pentru orice om cu minime cunoștințe economice, o astfel de gaură ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decât cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această gaură nu există", a mai spus Dacian Cioloș.


Comentează știrea

Om
9 ianuarie 2017
Fostul guvern al incapabililor !

Cei care ați primit votul majorității românilor, în 11 decembrie 2016, dați jos, înlăturați mătrăguna : băsistă, johanistă, cioloșistă........! Discongestionați toate sectoarele vieții : economice, sociale, politice, juridice, culturale ........! Altfel veți fi sufocați de mafioții amintiți mai sus, pentru că ei sunt specialiști în toate relele, știm bine, că-n timpul lui : boc emil, ungureanu traian și cioloș dj, cât au avut de suferit muuuulți, fff mulți oameni / români! Ne mirăm cum de : pnl, pdl, usr, usb și pmp mai au curajul să apară în public și să spună verzi și uscate, pe care de altminteri, le-am trăit pe propria noastră piele : taiere de salarii și pensii și totodată mulți ani, nu am primit : indexarea salariilor și pensiilor, cel care a pus umărul la greu a fost guvernarea USL-lui, adică guvernul condus de V V PONTA, pe care gunvern : băsiștii, johaniștii și cioloșiștii, știm bine cum l-au înlăturat ?! RUȘINEEEEEEEEE tuturor neromânilor prin faptele voastre ! nul

dobre
10 ianuarie 2017
asa da

sper ca acum cei mai suparati sa fie cei ce au votat cancerul PSD ! Cei cu putina minte realizau ca ce s-a promis e o poveste urat mirositoare !

Ct
10 ianuarie 2017
DOBRE...TU ESTI PROST..ESTI NEBUN?

Cum poti spune asemena minciuni?PSD deja a incept sa faca ce a promis in campania elect.!!102 taxe zero nu ti spun nimic?..Da 1451 ron sal min pe ec nu ti spun nimic..Prietene mai lasa B1 si relitatea TV posturi ale.sistemului mafiot de tv si uitate si la A3 si romTV...si ai sa ai surpriza sa auzi ca psd va marii an de an sal min pe ec cu cate 1 milion lei vechi plus alte masuri pt firme romanesti care vot selansa ec romaniei..Ciolos sa scoata banii.multi 3 miliarde de.euro cu care se puteau face multe si se vor face indiferent daca bani vor fi sau nu returnati de la hoti pnl

Sindbad
10 ianuarie 2017
Cu televizorul, ati prostit poporul...

Lasa-ti televizorul. mai sunt si alte mijloace de informare. Tot nu ati inteles ca asa s-a prostit poporul? Tot credeti ca alde ciutacu, grecu, gadea, badea tudor, ciuvica, abraham sunt multi-specialisti? Mananca si ei un kkt in mod cinstit, atat. Mai iesiti din acest matrix, ganditi cu mintea voastra. Mai greu de la o varsta, dar nu imposibil.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6308 secunde