RADET Constanța: Fiecare apartament va fi contorizat individual. Dispar pierderile și cota comună

23399
19
RADET Constanța: Fiecare apartament va fi contorizat individual.  Dispar pierderile și cota comună - radetcta-1483979330.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) sfătuiește populația să își modifice instalațiile actuale cu distribuție pe verticală, în instalații cu distribuție pe orizontală și contorizare individuală, care ar fi mult mai avantajoase.

"Într-o astfel de situație, cu contorizare individuală, fiecare consumator va avea posibilitatea să își controleze direct costurile cu energia termică, dar și confortul termic din apartamente", a declarat pentru "Cuget Liber", directorul RADET, Liviu Popa. El a mai spus că la toate blocurile la care asociațiile vor monta contoare individuale, se va scoate contorul general (gigacalorimetrul) de la branșament, măsurarea consumului făcându-se astfel la ușa fiecărui apartament în parte.

Pentru realizarea acestui obiectiv, RADET va încheia convenții individuale cu aceste apartamente. Aceste modificări, susține reprezentantul regiei, are două mari avantaje. Primul avantaj: coloana de recirculare a apei reci va fi prelungită până la ultimul apartament din bloc sau până la ultimul etaj, astfel încât locatarii vor avea apă caldă în regim non-stop, la temperatura dorită. Al doilea mare avantaj ar fi că dispare cota parte comună și în acest fel dispar și conflictele dintre locatari, iar în cazul în care unul sau mai multe apartamente sunt rău-platnice, celelalte apartamente din bloc nu mai riscă să fie afectate, așa cum se întâmplă la acest moment. Există, totuși, o problemă.

"Aceste lucrări nu pot fi efectuate de către RADET, pentru că activitatea noastră este reglementată, doar proprietarii o pot face, iar punctul de delimitare între sistemul municipal administrat de RADET și bloc se află la branșament, deci noi avem competență doar la branșament. Mai departe, este treaba proprietarilor. Noi nu le putem face modificări, decât dacă am fi angajați să facem asta", a explicat directorul RADET.

Branșări gratuite pentru consumatorii noi

Ca noutate pentru anul în curs, RADET și-a propus să branșeze pe cheltuiala sa orice imobil amplasat în vecinătatea rețelei de termoficare a municipiului. În aceste situații, se va încheia cu solicitanții un contract conform căruia, noii clienți nu se vor putea debranșa mai devreme de cinci ani. Dacă o persoană va dori, totuși, să rezilieze acel contract, atunci va fi obligată să plătească regiei con-travaloarea lucrărilor executate, legate de branșare.

În plus, pentru a veni în sprijinul asociațiilor de proprietari care au diverse probleme pe instalația proprie din imobile, RADET intenționează să pună la dispoziția solicitanților, o echipă care să remedieze avariile interioare înregistrate. Desigur, pentru orice intervenție, solicitanții vor achita o taxă de prestare de serviciu, cuantumul acesteia urmând a stabili fi curând. 

Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
boby vegas
9 ianuarie 2017
RADET

Ce nu spune acest sacal LIVIU POPA ..platit de populatie k un salariu astronomic este faptul k toata aceasta modificare a instalatiei radet pe orizontala si k contor la usa fiecurui apartament costa ..in jur de 3000 roni ..ce animal imputit ..radetul trebuie sa faca asta gratis ..ptr k altfel vor disparea de pe piata .precum ceata dimineata ..ne-ati furat de sute de ani ajunge ..

boby vegas
9 ianuarie 2017
RADET

Ce nu spune acest sacal LIVIU POPA ..platit de populatie k un salariu astronomic este faptul k toata aceasta modificare a instalatiei radet pe orizontala si k contor la usa fiecurui apartament costa ..in jur de 3000 roni ..ce animal imputit ..radetul trebuie sa faca asta gratis ..ptr k altfel vor disparea de pe piata .precum ceata dimineata ..ne-ati furat de sute de ani ajunge ..

nea Liviule
10 ianuarie 2017
singura modificare de instalatie

pe care sunt dispus sa o fac, daca tot trebuie sa-mi insir tevi prin toata casa e cea pentru centrala individuala, intelegi mata ?

Tram vai
10 ianuarie 2017
Cine-i prost sa investeasca bani intr-un sistem depasit fizizc si moral???

Dl. LIVIU POPA mai da did cand in cand cate un fass de stire ca sa ne arate ca mai exista RADET. Da, exista, cu un pret astrnomic, care este parte subventionat de primarie ca sa fie suportabil populatiei. Dar sa nu uite ca primaria nu va suporta la nesfarsit acest pret, in loc de investitii acesti bani intra in fundul RADET pentru bunastarea directorilor si a personalului. Asa cum au mentionat si cei de mai sus, nu e nimeni tampit sa bage bani pentru modificarea instalatiei in apartamente si in plus deranjul cu mutarea tevilor pe orizontala pentru aceasta asazisa contorizare individuala. Sa nu uitam si de luna septembrie cand deja se racise accentuat, iar RADET Constanta nu facusera probele de pornire ale instlatiilor in blocuri, ca apoi sa curga reclamatii pentru inundatii sau scugeri de apa.... Suntmulte aspecte care nu convin tuturor consumatorilor, dar un lucru e cert fata de 2011 cand Dl Popa era director de productie si avea acea titudine aroganta si de neatins totul s-a schimbat datorita debransailor masive si a perderii multor consumatori, acele blocuri din Tomis Nord care n-aveau gaze si era intentionat intarziata racordarea lor de catre fostul aliat CONGAZ.

CT
10 ianuarie 2017
Ce nu spune L. Popa?

1. Costul gigacaloriei la Constanta e de 3 ori mai mare decat in Bucuresti. 2. Pretul montarii contorului este egal cu pretul unei centrale de apartament 3. Pierderile si cheltuielile comune se vor reflecta in noul pret al gigacaloriei. Tot le vom plati. 4. Ca sa-ti incalzesti apartamentul cand "economicosii" care au pereti comuni cu tine, vor reduce consumul, tu vei consuma mai mult, Vei plati cota parte din pierderi si cheltuieli comune procentual mai mult. 5. Shmekerii isi vor maslui contoarele, cu prietenii, cu shpaga... 6. L. Popa ne crede proshti. Tot apare cu prostii de-astea in presa prietena. 7. Un jurnalist serios, ar trebui sa scrie si despre contraargumentele reclamelor RADET debitate de Popa.

Mine
10 ianuarie 2017
Contorizarea

Pretul gcal produs cu CT de apartament este de cca 150 lei ! ( variatii usoare functie de puterea calorica a gazului declarata in facturi ) Pretul RADET este " gras " - 430 lei , CARE SE SUBVENTIONEAZA PANA LA 250 LEI DiN BUGETUL PUBLIC ! DE CE faceti discriminare intre " radeisti " si " gazeisti " ? Adica unii beneficiaza de subventii din bugetul public si altii nu . Deci Constanta are 2 categorii de cetateni . P.S. Deci are logica economica ce spune cel de la pct. 3 de mai sus . Salve !

Drebransat
10 ianuarie 2017
Total

"Aceste lucrări nu pot fi efectuate de către RADET, pentru că activitatea noastră este reglementată, doar proprietarii o pot face, iar punctul de delimitare între sistemul municipal administrat de RADET și bloc se află la branșament, deci noi avem competență doar la branșament. Mai departe, este treaba proprietarilor. Si de ce, mai hotule, ai luat cate cinci milioane de lei sa ne debransezi daca nu ai competenta pep proprietatea noastra ? Debransarea am facut-o cu firma care a montat centrala termina, RADET a venit si ne-a taxat atat. Ar trebuii sa ne dai banii inapoi.

Centrala
10 ianuarie 2017
Centrala gaze

Nu ne mai ameninti cu puscaria? Esti jalnic

Dinu
10 ianuarie 2017
Mai bine cu gaze

RADET face orice sa tina oamenii langa ei. Sfatul meu: daca aveti posibilitatea plecati de la ei. Cand eram la RADET, plateam 400 lei caldura, la un apartament cu 2 camere unde aveam doar 2 calorifere. Pe deasupra, cand vroiam sa fac baie, uneori stateam 30 minute sa vina apa calda. Caloriferele niciodata nu frigeau si nu era caldura suficienta in apartament, pe deasupra bagam si un calorifer electric din cand in cand si tot nu facea fata. Acum cu gazele, doar pe Noiembrie am platit 150 lei tot apartamentul (4 calorifere + apa incalzita tot prin gaze), iar caldura foarte buna. In medie platesc 200 lei pe luna. Sunt niste costuri la tragerea instalatiei de gaze dar se merita.

Dinule
10 ianuarie 2017
cum adica niste costuri

costurile sunt clare, 12.000 lei racordare gaze + centrala + instalatie + calorifere noi. Hai sa informam lumea complet. In medie platesti intr-adevar 200 lei pe luna, adica 400 lei in lunile reci si 30-50 lei vara. Asta daca vrei caldura cu adevarat, altfel poti sa faci frigul si sa dai la gaze numai 150-200 lei in decembrie, dar asta fac doar cei care nu-si permit centrala dar si-o iau in rate cu speranta ca fac o afacere. Iei Motan sau bomba italieneasca, instalatie de doi lei, frigul la greu si-ti faci socoteala ca-ti scoti parleala in 5 ani si dupa aia esti pe profit. Sanchi, ca nu-i deloc asa, Legiuitorul iti mai baga cate un detector de gaze pe gat, cate-o revizie la doi ani, cate-un control, si oricum cat poti sa tragi Motanul de coada, ca se strica si trebuie inlocuit la 5-7-10-12 ani, cum ti-o fi norocul. Asa ca terminati cu vrajeala cu caldura ieftina, ca nu e ieftina nicaieri, cine isi permite isi ia centrala si are caldura din belsug, cine nu face frigul cu Radetul sau cu Motanul sau cu Indesit-ul, ca sa nu ma acuzati de discriminare.

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Decembrie 2016
Stire din Social : RADET CONSTANȚA debranșează
Pagina a fost generata in 1.8044 secunde