ITM Constanța: amenzi de peste cinci milioane de lei și sute de muncitori la negru depistați

240

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și-a făcut bilanțul pe anul ce tocmai s-a încheiat. Ca urmare, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă au verificat în 2016, un număr de 4.019 agenți economici, în cazul cărora au fost aplicate amenzi, în valoare de peste cinci milioane de lei și au fost dispuse 6.162 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Tot anul trecut au fost depistate un număr de 793 persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în baza de date Revisal. În plus, în cazul a 21 de angajatori, prinși cu un număr total de 247 persoane angajate la negru, a fost sesizat Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța, iar pentru alți șase angajatori au fost înaintate propuneri de cercetare pe motiv ca aceștia au fost depistați încălcând prevederile referitoare la regimul de muncă al minorilor.

La rândul lor, inspectorii din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă au verificat un număr de 2.032 agenți economici, în cazul cărora s-au dispus alte 4.396 măsuri de remediere a neconformităților constatate și s-au aplicat 221 amenzi contravenționale, în valoare totală de 856.000 lei. În plus, a fost sistată activitatea până la remedierea neconformităților, pentru două unități și șase echipamente de lucru.

La capitolul accidente de muncă, ITM a înregistrat 300 de evenimente, din care 158 accidente soldate cu incapacitate temporară de muncă, 97 accidente ușoare, în afara muncii și 45 de accidente mortale, din care 30 mor-tale în afara muncii, un accident colectiv și 14 mortale de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5302 secunde