EDITORIAL / Cum îți influențează politica viața?

1961
15
EDITORIAL / Cum îți influențează politica viața? - cosminzaporojan1-1338306582.jpg
Indiferent de simpatiile și preferințele electorale, Constanța merită un primar legitim. Un primar care să fie rodul voinței constănțenilor și nu doar un câștigător de conjunctură, un produs al indiferenței și neimplicării cetățenilor în viața orașului. O dată la patru ani, avem șansa de a ne spune franc și clar nemulțumirile, părerea, problemele. Sub tușul ștampilei VOTAT se regăsesc freamătul și viața unui oraș întreg, cu relele și bunele lui, care respiră, dar mai ales se dezvoltă sau se prăbușește. Indiferent cât de mulțumit sau nemulțumit sunteți de cum arată Constanța zilelor noastre, indiferent cât de mult sau de puțin vă regăsiți în candidații care atârnă sfidători de buletinele de vot, toți constănțenii avem o singură datorie: să mergem la vot. Să "murim" pe mâna noastră sau, de ce nu, să trăim mai bine datorită nouă. A lăsa pe alții să îți decidă soarta, ați abandona orașul în care îți crești copiii și nepoții este impardonabil. Îți pierzi apartenența, te izolezi singur pe o orbită în care alții îți stabilesc traiectoria și viteza, fără ca tu, cetățean, să mai ai măcar dreptul de a te exprima civic. Vrei să hotărăști cum va arăta orașul pe care ți-l dorești? Votează!

Fiecare constănțean își cunoaște foarte bine orașul în care trăiește. Cu toții avem nemulțumirile noastre, cu toții avem probleme. Că este vorba de haitele de câini vagabonzi care stăpânesc orice petic de spațiu public, de mizeria de pe străzi, de lipsa spațiilor verzi sau de abuzurile administrației locale, ne putem exprima democratic, dar mai ales putem sancționa, prin vot.

Candidații care se vor regăsi pe buleti-nele de vot sunt sau ar putea fi soluția de care Constanța are nevoie pentru a deveni oraș euro-pean. Că vorbim de Mazăre, Palaz, Chiru sau Dinu, fiecare dintre ei vine în fața dumneavoastră cu un bagaj de notorietate, credibilitate dar mai ales de promisiuni și proiecte. Luați-i pe fiecare în parte, întoarceți-i pe toate fețele, citiți-le vorbele și judecați-le faptele. Nu mai căutați ieșirea din problemele Constanței nevenind la vot, ci încercați să vedeți și să găsiți soluții votând pe unul sau pe altul. Doar așa orașul nu va mai fi controlat de grupuri de interese, doar așa Constanța nu va mai fi "republica" unui singur om. "Puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut", spunea Churchill. Iar realitatea de zi cu zi a Constanței ne demonstrează asta. Din păcate, puterea absolută a lui Mazăre s-a născut din indiferența constănțenilor, care au întors spatele secțiilor de votare, permițând unui om să încalece orașul cu o mână de susținători. Iar acest lucru nu ar trebui să se mai întâmple. Dacă îl vreți pe Mazăre, ieșiți și votați Mazăre, dacă vreți altceva, atunci ieșiți și votați alt candidat. Nepăsarea, pretextele că "nu avem pe cine vota" sau "indiferent pe cine votez tot Mazăre iese" nu sunt decât apanajul degradării vieții de zi cu zi a orașului, dar și a dumneavoastră.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Kim Jong Bau
30 mai 2012
PRIMARUL ETERN

Cine nu-l voteaza,nu conteaza.Chiar daca-l votati,pe Mazare sa nu contati.

Dima
30 mai 2012
Date clare privind atrocitatile exercitate de clanul Mazare-Constantinescu asupra tuturor locuitorilor orasului si judetului Constanta prin monopolizarea principalului element vital-APA

Metrul cub de apa potabila in Constanta este 3 lei, in timp ce la Tulcea este 1,2 lei (!), deci pretul la Tulcea este 40% din pretul de la Constanta, altfel spus , in Constanta pretul apei potabile este de 2,5 ori mai mare decit la Tulcea. -In Constanta mc apa canalizare este 2,67 lei, ceea ce inseamna 89% din pretul apei potabile, procentaj care este revoltator de mare deoarece nu are nici o justificare; deci PRETUL APEI DE CANALIZARE in Constanta este DE PESTE DOUA ORI MAI MARE decit PRETUL APEI POTABILE IN TULCEA (!); ce minte nebuna poate justifica aceasta crima impotriva constantenilor? in mod normal pretul apei de canalizare ar trebui sa fie aprox. 25% din pretul apei potabile, deci n-ar trebui sa fie mai mare de 0,30 lei (daca in Constanta apa potabila ar fi ca la Tulcea). -Cantitatea de apa de canalizare pe care o baga R.A.J.A. in factura ESTE IDENTICA cu cea de apa potabila, DECI DACA O FAMILIE CONSUMA 10 mc APA POTABILA, VA FI TAXATA SI PTR. 10 mc APA CANALIZARE, ceea ce este culmea abuzului; in mod normal aceasta cantitaate nu ar trebui sa fie mai mare de 50% (!) din apa potabila, DECI IN FACTURA AR TREBUI SA FIE TRECUTI CEL MULT 5 mc! -La asta se adauga apa meteo, o inventie ridicola din ultimii ani; modul cum se face calculul acestei cantitati de apa ptr. judetul Constanta este complet nejustificat tinind cont de uscaciunea de la noi. Majoritatea locuitorilor judetului nostru sunt absolut terorizati de pretul apei. Daca s-ar proceda conform datelor clare si corecte pe care le-am dat mai sus, constanteanul ar trebui sa plateasca factura de apa aprox. 25% (si chiar mai putin) din valoarea facturii actuale. Dar constanteanul finanteaza investitiile personale ale clanului Mazare-Constantinescu: bungalow in Madagascar, etc.etc.Candidatii la alegeri ptr. functia de primar al Constantei si de presedinte ala CJC Constanta, daca vor (???) sa cistige, trebuie sa inteleaga ca pretul criminal al apei este problema nr 1 a locuitorilor orasului si judetului Constanta, si sa promita reducerea la un sfert a costului facturii de apa. Asta e singura solutie prin care ei pot cistiga alegerile

George
30 mai 2012
Intradevar, pretul apei este criminal in judetul nostru

Categoric, in judetul nostru, apa este la un pret exorbitant, pret care nu are absolut nici o justificare. De exemplu, pretul apei de canalizare este de peste doua ori mai mare decit pretul apei potabile in jud. Tulcea; pentru asemenea atrocitate nu poate exista nici o explicatie. Noi, constantenii suntem pur si simplu sugrumati de pretul apei. Banii nostri se duc in bungalowul lui Mazare si buzunarul lui Constantinescu. Si pretul apei creste incontinuu cu cea mai crunta nerusinare

Sorin
30 mai 2012
PRETUL APEI REPREZINTA UN GENOCID REALIZAT DE CLANUL NEONAZIST MAZARE-CONSTANTINESCU IMPOTRIVA TUTUROR LOCUITORILOR ORASULUI SI JUDETULUI CONSTANTA (NICI PE SCENA MAZARE NU RENUNTA LA HAINELE LUI NAZISTE)

Toata populatia din orasul si judetul Constanta este jupuita de vie de clanul neo-nazist Mazare-Constantinescu prin pretul criminal al apei care ne vine pe factura, pret care e de cel putin patru ori mai mare decit cel REAL. Fiecare familie E JEFUITA IN FIECARE LUNA DE SUTE DE MII DE LEI (!!!), bani care intra in buzunarele lui Mazare si Constantinescu. De exemplu, o famillie care consuma 10 mc de apa potabila plateste in jur de 900000 lei pe luna (in functie de suprafata locuintei, deoarece exista si acel bir criminal numit APA METEO); pretul REAL pe care ar trebui sa-l plateasca pe factura este 225000 lei; restul de 675000 (sase sute saptezeci si cinici de mii !) lei sunt bani de care familia respectiva este jefuita de catre Mazare si Constantinescu. Sunt multe familii care consuma mai mult de 10 mc pe luna. Si pretul apei CRESTE TOTAL NEJUSTIFICAT SI CU PERVERSITATE LA FIECARE DOUA LUNI !

kiki
30 mai 2012
pt nr.4 si 5

Din p.m.d.v., diferentele dintre cei doi sunt evidente.Nu va asteptati ca un politician sa fie perfect. Inca nu s-a inventat asa ceva si nici nu are cum,stiti si voi ca politica e o.........! DAR,pe Chiru nu il recomanda nimic.Nici macar activitatea profesionala. Ba mai mult,se pare ca are atarnate de gat niste pietre grele : minciuni, falsuri,suspiciuni ca ar fi omul lui Mazare,suspiciuni ca are campania sponsorizata de Comanescu,care este prieten cu Mazare,certitudinea ca fratele lui este un primar PSD( Lumina),deci este tot in barca lui Mazare,mita electorala ascunsa in spatele unei Fundatii......intr-un cuvant "golanii ", ca sa il parafrazez pe Mazare.Celalalt,Palaz, nu este nici el fata mare,exista suspiciuni legate de niste vanzari-cumparari de terenuri.Insa,Palaz pleaca la drum cu doua mari avantaje:1.are experienta profesionala in administratie,ceea ce inseamna ca nu-si pleaca prea usor urechea la toti talharii, transtormati peste noapte in "specialisti " si 2. multele CONFLICTE ( pe diferite domenii )dintre Palaz si Mazare,aparute de-alungul timpului si nu doar in campanie( vezi Chiru ) sunt deja de notorietate si tocmai acest lucru ma face sa cred ca Palaz nu este de factura lui Mazare. Si atunci, ca si cetatean al unui oras MAZARIT SI NICUSORIT si batjocorit si sfidat de aceasta gasca ,pana la limita suportabilitatii, NU VOI VOTA NICIODATA cu cineva asupra caruia planeaza si cea mai mica urma de suspiciune ca ar avea ceva in comun cu aceasta gasca de descreierati-MAZARE & CO !

Fonduri UE
30 mai 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

drogatul&porcul
30 mai 2012
n-ai cu cine

bai cap patrat, pai cu cine sa votezi ma cand palaz imprastie fluturasi cu "acum ai pe cine, pai vorba cuiva mai sus, cand ii vad fatza lui palaz, imi piere pofta de a iesi la vot.

Daniel
1 iunie 2012
Pt Cosmin Zaporojan

"Orice putere corupe, puterea absolută corupe în mod absolut" Acest citat apartine lui Lord Acton si a fost preluat de Churcill. Mai pune mana pe carte tataie.

admirator
2 iunie 2012
Felicitari! Excelent articol.

Din pacate, trebuie mentionat ca actuala strategie este ineficienta. Nemultumitii de adm. Mazare isi vor diviza voturile intre 6 contracandidati. In felul acesta, se creaza premisele pentru ca Mazare (care are un corp de votanti disciplinati) sa poata avea cei mai multi votanti. Sistemul intr-un singur tur de scrutin, da celui care are cele mai multe voturi (chiar cu 1 vot in plus) locul. Indiferent de numarul celor care voteaza impotriva lui, dar pe candidati diferiti. Este timpul ca preopinentii lui Mazare sa renunte la campanie, in favoarea celui mai bine clasat in sondaje dintre ei. Toti nemultumitii de Mazare sa-l voteze doar pe cel ma bine clasat (in sondaje) contracandidat. Altfel, degeaba vin la vot si voteaza aiurea! Candidatii la functia de primar trebuie sa dovedeasca faptul ca sunt interesati de problemele orasului si cetatenilor, nu de propria cariera. Dealtfel, pot sa negocieze, intre ei, cedarile de electorat... Trebuie sa fie isteti si deschisi la colaborari, daca vor sa faca ceva aici. Daca nu, inseamna ca sunt platiti de Mazare ca agenti provocatori. Pentru a disipa opozitia. E timpul sa vedem constiinta candidatilor!

ady
2 iunie 2012
fara hoti!

Singurul credibil este CHIRU . Mazare Palaz , Dinu si care mai sunt , prea sau imbogatit , inexplicabil dupa 90 . La gunoi cu ei ! Votati CHIRU si va fi bine ; in plus vom vedea ce au facut Mihaesi si Mazare .

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2522 secunde