"Electorata nu poate funcționa ca soluție la creșterea ratelor la creditele în franci"

121

Articole de la același autor

"Electorata" propusă de guvern nu poate funcționa ca soluție la creșterea explozivă a ratelor la creditele în franci elvețieni, susține prim-vicepreședintele PNL Andreea Paul, într-un comunicat remis redacției. 
"În noua versiune, propusă în comisia de buget a Parlamentului de ministrul Darius Vâlcov (ministrul Finanțelor Publice-n.r.), impactul bugetar al 'electoratei' PSD va fi de 0,1-0,15% din PIB, echivalent cu creșterea în medie a alocației pentru fiecare copil cu aproape 200 de lei pe an. Putem alege, așadar, între o măsură intervenționistă, împovărătoare pentru buget și ineficientă, și majorarea alocației, în limita aceluiași efort bugetar, pentru cei 3,7 milioane de copii din România", arată Andreea Paul, în documentul citat. 
Ea precizează că în forma sa actuală, "electorata Voinea" nu a fost deloc atractivă, nici pentru bănci, nici pentru clienți". În context, Andreea Paul arată că schema propusă de fostul ministru Liviu Voinea (fost ministru delegat pentru Buget-n.r.) prin OUG, intrată în vigoare anul trecut, pe fondul campaniei electorale, "nu a fost accesată de niciun debitor". 
Prim-vicepreședintele PNL conchide, în comunicatul citat, că "electorata 'reloaded' nu este decât o măsură prin care Guvernul toarnă gaz peste un incendiu cu potențial devastator pentru românii împrumutați în franci elvețieni și familiile lor". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4107 secunde