Senatorul Gigi Chiru:

"Este firească și sănătoasă o alianță PDL- PNL"

1145
9

Articole de la același autor

Zilele trecute, reprezentanții Mișcării Populare din Constanța anunțau că 60 de membrii ai PDL Constanța au renunțat la carnetul portocaliu și  s-au înscris în formațiunea înființată de Traian Băsescu. 


Despre situația creată, președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, a spus că nu dorește să vorbească prea mult pentru că, în opinia sa, nu este un lucru atât de important. Totuși, el și-a manifestat indignarea prin prisma faptului că, în loc ca cei din PMP să facă opoziție USL se pare că, interesul lor este să se lupte cu PDL, deși susțin că sunt o formațiune politică de dreapta.


"Eu am impresia că ei, în loc să se lupte cu cei din USL, ținta lor este PDL, deși Mișcarea Populară este de dreapta. Mi se pare nefiresc să faci asemenea lucruri atâta timp cât mulți de acolo, de la Mișcarea Populară, nu ar fi reușit să-și facă un nume în politică fără ajutorul PDL. După cum se știe, cei mai mulți sunt foști membri PDL care datorită acestui partid au ajuns la un moment dat în unele funcții. Să pleci și să te comporți ca și cum PDL nu te-a ajutat cu nimic este un lucru rușinos", a spus Gigi Chiru.


Întrebat dacă, pe viitor s-ar putea crea o alianță între PDL și Mișcarea Populară, senatorul Chiru a spus că, în politică nimic nu este foarte sigur.


"În contextul în care, la acest moment, cei de la Mișcarea Populară sunt oameni care au plecat din PDL cred că este exclusă o asemenea alianță. Totuși, ținând cont că, în politică totul este posibil, poate pe viitor va exista o asemenea alianță dacă situația națională o va cere. Până acum este o formațiune fără rezultate. Probabil, atunci când vor confirma că este nevoie de ei, când vor avea niște rezultate în spate care ar putea fi luate în seamă, atunci ar putea exista discuții pe această temă", a declarat Gigi Chiru.


"Criza politică se va adânci"


Cât despre situația guvernamentală din acest moment și disputele care au loc în USL, Chiru a spus că singura care are de suferit este populația țării. 


"PSD și PNL vor și cu mâna pe ciolan și cu sufletul în rai. România a rămas, practic, fără Guvern, iar guvernanții n-au mamă, n-au tată, n-au țară. Celor din USL nu le pasă de nimeni și de nimic. Au lăsat România în voia sorții, fără resentimente. Nu mai este mult până când corabia va lua foc, iar ei vor fugi ca șobolanii. Criza politică se va adânci, iar populația va fi singura care va suferi", a argumentat senatorul constănțean Gigi Chiru.
   
Totuși, ținând cont că, este doar o chestiune de timp până când USL se va rupe, parlamentarul constănțean spune că, pe viitor ar fi posibilă o alianță cu liberalii.


"Eu am spus întotdeauna, cel puțin pe plan local, că ar trebui să găsim o forță pe dreapta. Întotdeauna am considerat firească și sănătoasă o alianță PDL- PNL. Asta ar fi trebuit să se întâmple dintotdeauna. Așa am fi avut mai multă forță, dacă dreapta ar fi fost unită, însă niciodată nu este prea târziu. Alianțele se fac între partide în interes național, dacă sunt necesare", a mai declarat senatorul Chiru.


Comentează știrea

Hanibal
25 februarie 2014
truismele dlui Chiru

Analiza politica oferita de dl Chiru este ciceroniana . Aflam ca nu este important sa ramai fara membrii dHanibale partid , care dupa ce au fost coplesiti cu functii si onoruri parasesc PDL " in mod rusinos " . Dl Chiru , a uitat cum se lauda ca a dat lovitura cu cei 200 de membri PNL adusi de Cojocaru la PDL , fapta deloc rusinoasa . Retinem din pretioasa gandire politica chiruniana ca o alianta PDL - PMP este exclusa , dar ca poate avea loc daca excludem excluderea , ca asa e in politica . PMP este o organizatie care inca n-are " in spate " realizari similare cu ale PDL care s-a cocosat carand in spate atatea coscogea realizari si care prin politica sa inteleapta a creat conditiile ca 7,5 milioane de cetateni sa voteze cu USL . Ne induioseaza si soarta orfanilor din USL care " n-au mama , n-au tata " fiind toti nascuti de matusile lor . Aflam cu aceasta ocazie ca " criza politica se va adanci " . Cat de mult , dl Chiru nu ne spune . Probabil ca se va adanci pana in cele mai adanci adancuri . dar nu inainte ca ca sobolanii sa fuga de pe corabia incendiata . Dl Chiru vrea o alianta sanatoasa PDL - PNL . Probabil una asemnatoare cu aceea tot fireasca si sanatoasa cand Tariceanu liberalul a dat afara PDL de la guvernare . Dar ultima cugetare e sublima si trebuie memorizata fiind memorabila : " Aliantele se fac intre partide in interes national , daca sunt necesare ". Se refera probabil la alianta cu UNPR cu ajutorul careia PDL a fost gonit de la guvernare . Poate ca viitorul doctorand si de ce nu doctor , va afla ce a spus Delavrancea despre aliante (coalitii ) : " O coalitie politica este un fenomen politic trecator si adeseori un fenomen regretabil si primejdios pentru interesul public . Este o imperechere nenaturala in care rolul de capetenie il joaca ambitiile personale , iar victimele sunt intotdeauna cei de buna credinta ,Ceea ce se imbina in mod nenatural este natural sa se dezbine ".

Rozicrucianul
25 februarie 2014
Libera initiativa

Domnule Hanibal,iti urmaresc postarile cu oarece interes ,si nu te pot acuza de,, party prinsuri ''cu vreun partid .De acea ti-as propune o colaborare pentru initierea infiintarii unei asociatii non profit,apolitica ,pe baza de voluntariat,de urmarire a promisiunilor ,realizate sau nerealizate de catre politicieni,indiferent de apartanenta lor politica , etalate prin aceasta forma de postanaci.Ce zici te bagi?Astept un semnal de la tine.

Hanibal
25 februarie 2014
raspuns la propunere

Draga Rozicrucianule apreciez faptul ca sunt urmarit cu interes si sunt gata de orice fel de colaborare cu conditia sa se poata obtine un ce profit . Ma refer la profitul pe care ar trebui sa-l urmareasca in primul partidele politice . Ori acestea nu dau doi bani pe parerea unora ca noi , fapt dovedit cu prisosinta din indiferenta demonstrata in toate imprejurarile . Nu se sinchisesc cei in cauza nici de parerea UE.Mai e ceva . Ca sa urmaresti promisiunile demagogilor este necesar sa existe un numeros personal care sa retina aceste promisiuni , ceea ce ar fi extrem de complicat. Daca e sa contabilizam ceva , e mai bine sa inregistram ceea ce se realizeaza , adica nimic, fapt care usureaza total activitatea unei astfel de asociatii .Evident ca in asemenea conditii asocierea ramane fara obiectul muncii si deci inutila . Si mai e ceva . De cand ne tragem de sireturi si ne tutuim ?

replicacrosslink.filtech.us
16 martie 2014
replicacrosslink.filtech.us

This piece of writing is pleasant and fruitful in support of all new PHP related web programmers; they must study it and perform the practice. replicacrosslink.filtech.us http://replicacrosslink.filtech.us/

cetatean
14 aprilie 2014
mascariciu

Daca vreti sa scapati de clica mafeotilor mazare -ponta este foarte firesc si normal PNL sa se coalizeze cu PDL. Nu ca in aceste partide nu ar fi hoti care trebuie inlaturati , dar nu sunt chiar atat de numerosi si nici chiar atat de periculosi. Nu sunt constantean ,dar ce se intampla la nivelul Constantei intrece cu mult filmelel de groaza.Priviti la fata si bineinteles la educatia consilierilor lui Mazare. Constantenii chiar nu tineti deloc la cultura si imagine???/ Va faceti de ras fata de ardeleni.

Ray ban Multi Lens Sunglasses
30 iunie 2014
Ray ban Multi Lens Sunglasses

There are also so many video uploading web sites, and these as well provide facility for distribution their video lessons, except I think YouTube is the best. Ray ban Multi Lens Sunglasses http://replicamultilenssunglasses.ejets.us/

fake ray ban
26 iulie 2014
fake ray ban

Stiri Politică : "Este firească și sănătoasă o alianță PDL- PNL" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake ray ban http://rayban.premierpuppies.co.uk/

ray ban sunglasses outlet
4 august 2014
ray ban sunglasses outlet

Stiri Politică : "Este firească și sănătoasă o alianță PDL- PNL" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online ray ban sunglasses outlet http://fakeraybansunglasses.centrales.us/

Sac Longchamp Pas cher
12 septembrie 2014
Sac Longchamp Pas cher

Stiri Politică : "Este firească și sănătoasă o alianță PDL- PNL" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Sac Longchamp Pas cher http://www.zornofolies.fr/

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Februarie 2014
Stire din Politică-Administrație : Ce spune Theodor Stolojan despre PNL
Pagina a fost generata in 0.8736 secunde