Eurodeputatul Nicu Ştefănuţă: "Când te faci frate cu extrema dreaptă, să te aștepți să te tragă în noroi"

1403
Eurodeputatul Nicu Ştefănuţă:

Articole de la același autor

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Greens / EFA) transmite că propunerea cancelarului austriac Karl Nehammer de a construi ziduri la granițele UE nu trece testul Parlamentului European (PE) și cade odată cu prima schemă de buget UE 2024. Eurodeputații au respins inițiativa cu votul unei majorități de 321 la 210.

„Parlamentul European a spus un clar NU ideii lui Nehammer de a construi ziduri la granița Uniunii. Votul arată că ideea cancelarului austriac este o nemernicie preluată direct din școala Trump. PPE, din care face parte și PNL, a sprijinit ideea venită de la extreme, introducând un propriu amendament, ce-i drept mai diluat, în acest sens. Ideea a fost însă net respinsă de mai multe grupuri politice, printre care și cel al European Greens, din care fac parte.

Astfel, zidul lui Nehammer, care trecuse ca amendament PPE, a căzut odată cu votul final pe prioritățile bugetare de anul acesta. Regret că nu avem un raport adoptat. Regret însă și mai mult lipsa de inspirație și de tact a dreptei, în căruță cu dreapta extremă. Calea greșită pentru Europa: când te faci frate cu extrema dreaptă, să te aștepți să te tragă în noroi”, a declarat Nicu Ștefănuță.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova, precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO.

În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Nicu Ştefănuţă s-a implicat în foarte multe proiecte de-a lungul timpului şi este o voce puternică în Parlamentul European.

Cele mai multe dintre acestea au fost legate de problema războiului din Ucraina, care pentru Nicu Ştefănuţă este un subiect sensibil încă de când acesta a început.

Un proiect de ultim moment în care Nicu Ştefănuţă este implicat este problema burselor Erasmus. Acesta a explicat în plenul Parlamentului European care este poziţia sa.

„Legat de un alt tip de mobilitate care îmi este foarte drag anul acesta, trebuie să vă spun că Erasmus a fost cam nedrept cu tinerii noştri. Când spun asta, mă refer la eforturile noastre din ultimii ani. Am crescut bursele, de exemplu în Franţa, de la 600 la 674 de euro. Dar cine poate trăi cu atâţia bani când valoarea banilor s-a schimbat atât de mult? Vă spun eu. Doar copiii care vin cu bani de acasă pot trăi cu atâţia bani. Şi astfel Erasmus face diferenţe între cei ce au şi cei care nu au. Trebuie să schimbăm acest lucru, mai ales dacă vrem ca tinerii să îşi continue participarea în acest proiect european şi anul viitor”, a declarat Nicu Ştefănuţă.

Nicu Ştefănuţă, Paște petrecut acasă la Sibiu

Eurodeputatul a luat o pauză de la activitatea sa zilnică odată cu sosirea Sărbătorilor Pascale.

Ştefănuţă a ales să petreacă Paştele acasă, la Sibiu, în sânul familiei, acolo unde, spune el, se simte cel mai bine.

Europarlamentarul s-a afişat în mai multe fotografii cu membri ai familiei sale şi în fiecare dintre acestea transmitea fericirea de a petrece sărbătorile cu cei dragi.


Din păcate, pentru el vacanţa a fost foarte scurtă, întrucât programul său la Parlamentul European este unul extrem de încărcat.

Nicu Ştefănuţă continuă să propună în Parlamentul European proiecte care să avantajeze tinerii, mediul înconjurător, mediul de afaceri, dar şi alte domenii.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4782 secunde