Europarlamentarul Ramona Mănescu susține inițierea procedurii de infrigement pentru Franța

556
Europarlamentarul Ramona Mănescu susține, într-un comunicat de presă, că "decizia Comisarului pentru Justiție, Drepturi fundamentale și Cetățenie, Viviane Reading, de a propune inițierea procedurii de infrigement pentru Franța este corectă".
Ea a mai precizat că există fonduri europene destinate incluziunii sociale, dar acestea sunt "nu doar insuficiente, ci și prost gestionate, dacă în continuare situația romilor nu se îmbunătățește". "Nici Franța și nici alt stat membru nu are voie să aplice legea într-un mod discriminatoriu pentru un grup etnic", a adăugat Ramona Mănescu.
Europarlamentarul invocă Directiva referitoare la dreptul la libera circulație și ședere pe teritoriul statelor membre (nr. 38/2004) potrivit căreia autoritățile nu pot fi oprite să desființeze taberele ilegale.
"Statele membre pot îndepărta cetățeni ai unor alte state membre ale Uniunii Europene în cazul în care aceștia nu îndeplinesc condițiile prevăzute pentru șederea pe o perioadă mai mare de 90 de zile", mai subliniază Ramona Mănescu în același comunicat.
De asemenea, europarlamentarul liberal subliniază că "în momentul de față centrul de greutate al discuțiilor ar trebui să se mute de la atitudinea evident discriminatorie a Franței față de romi, la motivele reale care au dus la aceasta situație".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2502 secunde