Fundația "Callatis" i-a premiat pe membrii Clubului "Solteris" și pe bibliotecarele din Mangalia

533
Fundația
Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și Drepturilor de Autor, dar și a Zilei Naționale a Bibliotecarului, Fundația "Callatis ‘96" a organizat, la Hotel "Saturn", o manifestare dedicată celor două evenimente. Președintele fundației, dr. Laura Maria Condur, și președintele de onoare, deputatul Zanfir Iorguș, au oferit diplome de excelență scriitorilor și artiștilor plastici, membri ai Clubului Artelor "Solteris", cea mai activă organizație din punct de vedere cultural din Mangalia.
În cadrul evenimentului, au primit premii de excelență Emilia Dabu, pr. Ioan Aurel Bolba, Marius Ciocănel, Marcela Dabu, Marius Robert Dincă, Nicolae Găgeanu, Simona Iordache, Adina Lozinschi, Karl Robert Perko, George Șerban, Cristian Sergiu Petică, Loredana Ionela Toader (o micuță tânără de numai 11 ani).
Totodată, cu ocazia Zilei Naționale a Bibliotecarului, au fost premiate și reprezentantele bibliotecilor școlare, ale Cercului Militar și Școlii de Aplicație a Forțelor Navale.
Premiaților serii li s-a mai oferit și o surpriză de proporții. Astfel, reprezentanții Fundației "Callatis" au anunțat că, pentru "viitoarea inspirație, dar și pentru munca depusă în cadrul bibliotecilor din municipiul Mangalia", tuturor celor cărora li s-au dăruit diplome de excelență li se va oferi și o mini-vacanță în Grecia.
"Este prima dată când, în calitate de scriitor, după o lungă activitate literară, munca mea a fost recunos-cută. Întotdeauna fostul primar Iorguș, actual deputat, a reușit să arate că munca noastră contează", a spus poeta Ana Ardeleanu, unul dintre fondatorii Clubului Artelor "Solteris".
"Primul premiu primit de Solteris mi-a fost înmânat de primarul Zanfir Iorguș, din partea Fundației Callatis, acum unsprezece ani. Mă simt onorată și deosebit de bucuroasă că, dacă acum 11 ani reușeam să ne lăudăm cu 3-4 volume publicate, ale mele și ale Anei Ardelean, acum am ajuns la peste 100 de titluri de carte. Iată că munca noastră este, la ora actuală, recunoscută așa cum se cuvine", a spus președintele clubului, Emilia Dabu, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0045 secunde