Iorguș atacă în forță: "Trebuie să redăm spiritul și mândria Mangaliei"

2382
10
Mangalia își vrea înapoi primarul care a consacrat-o. Aceasta ar fi concluzia evenimentului de sâmbătă după-amiază când sute de locuitori ai Mangaliei au ținut să-i fie alături lui Zanfir Iorguș în momentul în care și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului. Deputatul a făcut astfel un pas hotărât spre recâștigarea Mangaliei care, în ultimii patru ani, a ajuns un imens câmp de bătălii politice și jafuri organizate chiar de cei care ar fi trebuit să o conducă.

Casa de Cultură din Man-galia a fost neîncăpătoare. Oamenii au luat loc pe scări, au stat în picioare pe mar-gine, iar mulți nu au putut nici măcar să intre în sală din cauza aglomerației.

Au ascultat discursurile și freamătul sălii de pe holul de la intrare. Deputatul Zanfir Iorguș și-a prezentat în fața cetățenilor Mangaliei candidatura pentru funcția de primar și echipa sa. Cei 12 ani în fruntea localității au lăsat amprente mult prea adânci în dezvoltarea urbei pentru a nu încerca, după 4 ani de mandat Tusac, să redea orașului prospețimea și renumele de altă dată.

Jaful din mandatul lui Tusac

În deschiderea evenimentului, pe imensul ecran amplasat în sală a rulat un filmuleț care a fost, pe cât de comic, pe atât de tragic. Locuitorii Mangaliei, de la pensionari la oameni de afaceri, au luat cuvântul făcând o scurtă incursiune printre "peripețiile" ultimilor patru ani. De la gerul din apartamente pe timpul iernii, când mii de familii au plătit facturi exorbitante pentru calorifere reci, gunoaiele, mizeria și câinii maidanezi care au ajuns să stăpânească străzile, și până la prigonirea propriilor cetățeni și oameni de afaceri cu amenzi din te miri ce, Man-galia nu mai poate suporta.

Colac peste pupăză, pri-măria lui Tusac se află în pragul falimentului, după ce mii de miliarde de lei vechi s-au evaporat dubios din vistieria orașului.

"Primăria Mangalia este aproape în faliment iar orașul nu o duce deloc mai bine. Sunt înregistrate sute de miliarde de lei vechi datorii, însă nimeni nu vede nicio schimbare în bine, ba din contră. Există manipulare atunci când este neputință, există minciună. O mână de indivizi lacomi și mediocri au dat toată Mangalia unor grupări de interese din Constanța. Au început cu salubrizarea. Au dat afară 250 de oameni de la socie-tatea locală de salubrizare pentru a aduce o firmă de la Constanța care a încasat de două ori mai mulți bani, dar în niciun caz nu a făcut de două ori mai multă curățenie. Ba din contră. Orașul e plin de mizerie. Au continuat apoi cu termoficarea. Au pus mâna și au distrus colabo-rarea cu Midia pentru a ceda termoficarea Mangaliei unei firme de buzunar cu un capital de 500 lei. Această firmă vroia să dea căldură Man-galiei. Și nu a reușit. Dar au vândut frigul din casele oamenilor la preț de căldură de trei ori mai scumpă. Lăcomia lor nu s-a oprit aici, ci a continuat cu vânarea propriilor cetățeni și a societăților comerciale cu amenzi exorbitante. În spatele acestor amenzi stăteau firme de avocatură plătite cu mi-liarde de lei. E de ajuns. Noi avem datoria să redăm spiritul și mândria Mangaliei", a declarat Zanfir Iorguș. El a mai amintit de taxele locale mă-rite an de an de Tusac, de lipsa fondurilor europene, de absența oricărui proiect important pentru oraș.

Proiecte pentru Mangalia

Zanfir Iorguș și-a stabilit un calendar de măsuri urgente care vor fi puse în aplicare imediat după câștigarea alegerilor. Potrivit acestuia, prima măsură pe care o va lua în calitate de primar va fi să readucă taxele și impozitele locale la nivelul celor de acum patru ani. Însă, cea mai mare încercare va fi rezolvarea problemei termoficării. "Mangalia va deveni orașul cu cea mai ieftină încălzire. Deja am discutat cu specialiștii, s-a realizat și proiectul. Vom folosi pentru încălzirea orașului pompele de căldură utilizând izvoarele termale. Mangalia stă pe această comoară - izvoarele termale. Vom putea astfel produce și livra către populație căldură la un preț de 120-130 lei gigacaloria. Imediat cum voi ajunge la Primărie, asociațiile de locatari vor rezilia contractele cu Callatis Therm, iar centralele termice vor reveni la Consiliul Local", a declarat Iorguș.

Printre celelalte proiecte se numără realizarea unui oficiu local de turism care să gestioneze în mod profesionist activitatea turistică și dezvoltarea stațiunilor din sudul litoralului, revoluțio-narea programelor sociale astfel încât nevoiașii și pensionarii să nu mai fie umiliți pentru un pui și o pungă de orez (în primă fază ajutoarele vor fi primite acasă, iar apoi se vor da tichete valorice în loc de produse), construirea de locuințe pentru tinerii și cazurile sociale din Mangalia.

În finalul evenimentului, Zanfir Iorguș și-a prezentat și echipa alături de care vrea să redea Mangaliei valorile și condițiile pe care le-a pierdut. 


Comentează știrea

80=170
9 aprilie 2012
Mai " e " DobiBoci!!!

Daca Mangaliotii,nu pricep ca au stat o iarna intreaga fara caldura din cauza de Palazu Mic(claudiu) si acest taranisto-pesedisto-pidilisto(nefericit specimen) de Iorgus-sa le fie de bine,isi merita soarta.

Mangalianul
9 aprilie 2012
Iorgusiada

O culme a demagogiei, acest Iorgus. Uita ca el a spoliat, cu gasca lui de sustinatori cointeresati, acest oras-minune. Marile tunuri, in cei 12 ani, el le-a dat, distrugand, in goana dupa putere, si partidele prin care a trecut (PNTCD, PSD). Oare s-ar putea uita, vreodata, ca cel mai mare rau adus tarii este acest PDL, o strutocamila autoare a unui genocid cutremurator ? Cu radacini adanc infipte in primaria pe care a pierdut-o, a desfiintat consiliul local, tragand sforile unor marionete oarbe, indepartate de la osul iorgusian, in ultima candidatura. Sansa lui Iorgus este imprastierea voturilor celor putini care se vor prezenta la urne, si el stie asta, devreme ce la postul de primar al Mangaliei se inregistreaza, la nivel national, cei mai multi candidati. Vai de pacatele localnicilor, cu un asa specimen, precum parvenitul expert in intrigi, deputatul PDL Zanfir Iorgus !

xxxx
9 aprilie 2012
Nu te mai vrem

Nu te vrem primar dl.Iorgus ca ne-ai nenorocit in anii astia ,cel mai mare pret la gicacalorie este o rusine pentru tine.

Filimon
9 aprilie 2012
INTREBARE???

Domnule Iorgus poate ne raspundeti ce cauta MARELE DIRECTOR de la Termoficare - Dl. VATAFU in jurul dumneavoastra???? Sa intelegem ca s-a reprofilat de la Tusac, Minca, subsemnatul a trecut la dumneavoastra...si eu il mai credeam cinstit si sincer...DOAMNE ce om!!!Cati bani v-a promis sau v-a cotizat deja ceva din ceea ce a furat....

Doru
9 aprilie 2012
Candidatul ideal

Suntem satui de mafia locala (nasul Iorgus si finul Tusac). Cititi declaratia de independenta fata de culorile politice, faraculori.com.

PROCUROR
9 aprilie 2012
CUM DRACU AM STAT IN FRIG?

Acum incepem sa intelegem situatia din februarie, am stat in frig din cauza tampitului de Iorgus care la blocat pe tigan la mantinela si il impingea pe ciobanul de Filimon si pe Vatafu varf de lance - viitorul noii socetati de Termoficare care o plamadeau ei, iar acum in echipa lui IORGUS!!!! Chiar sa fie doar coincidenta?! sic!....cred ca PARCHETUL TREBUIE SA SE AUTOSESISEZE si sa-i CHEME PUTIN LA RAPORT pe DOMNII IORGUS< FILIMON

Mangalia fara rahati
9 aprilie 2012
PTR. 6

Pai sa-l cheme si pe Vatafu? Ca el este bagat in rahatul fara margini numit TERMOFICARE...nu vroia el sa fie MARELE DIRECTOR care ne angaja si concedia cum ii poftea inimioara...JEGUL DE FASOLE!!!

suleiman
12 aprilie 2012
sictir mangaliot

Ma frate da chiar nu aveti in Mangalia unul adevarat si neimplicat 100% in politica murdara a infometatilor??? Inainte de alegeri toate gastile tremura dac ies la numaratoare a-l lor.Pai Iorgus este a-L Barladului si altul a-l senagalului si altul a-l olteniei oropsite si etc...Hai Mangalia DESTEAPTATE ca a venit vremea..

Viorel Vatafu
13 aprilie 2012
de acord cu titlul numai ca rahatii sunteti voi

Eu unul abia astept. Se pare ca Tusac al vostru nu-si doreste mai multe ,,explicatii'' despre cum a preluat termoficarea prin finul Ciuperca.

Răspuns la: PTR. 6
Adăugat de : Mangalia fara rahati, 9 aprilie 2012
Pai sa-l cheme si pe Vatafu? Ca el este bagat in rahatul fara margini numit TERMOFICARE...nu vroia el sa fie MARELE DIRECTOR care ne angaja si...
badea
16 aprilie 2012
E PDL-ist

Hotul care a votat 4 ani in Parlament candideaza din partea PDL.Asta spune tot !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6989 secunde