Gigi Chiru oferă noi probe în dosarul "Mazăre - retrocedări"

1964
55
Gigi Chiru oferă noi probe în dosarul
Candidatul Alianței pentru Constanța, Christian Gigi Chiru, a organizat, ieri, o conferință de presă în care a reclamat faptul că proiectul său "Constanța-Capitală Cultural Europeană" ar putea să nu mai fie pus în practică dacă în fruntea administrației publice din Constanța ar fi ales tot actualul primar Radu Mazăre.

"Am primit încurajări pe acest proiect, însă, în același timp am primit atenționări de la nivel european mai exact, de la cei care se ocupă cu atribuirea fondurilor europene. Mi s-a spus clar că acest proiect este foarte bun, însă ar fi în pericol dacă Radu Mazăre ar fi reales primar al Constanței. Mai exact, mi s-a spus că nimeni nu ar fi de acord ca un astfel de proiect să ajungă pe mâna unei persoane care este acuzată de diverse infracțiuni, o persoană care este cercetată pentru retrocedări ilegale de terenuri cu un prejudiciu de 60 milioane de euro și 60 milioane dolari într-un singur dosar", a declarat Christian Gigi Chiru. El a precizat că a făcut și o sesizare la CSM deoarece dosarul în care Radu Mazăre este inculpat alături de alte persoane este tergiversat pe rolul instanței de ani de zile, fără să se dea nicio soluție.

Concret, este vorba despre dosarul în care Mazăre este inculpat deoarece ar fi prejudiciat domeniul public constănțean de suprafețe importante de terenuri ca și compensări pentru 98,7 hectare pe care o moștenitoare directă a familiei Movilă le cerea primariei.

Mai mult, Chiru a prezentat și alte dovezi cum că dosarul care îl are deja ca inculpat pe Mazăre nu ar fi singura ilegalitate, același teren fiind atribuit și de Primăria Constanța și de Prefectura Constanța.

"Recent, am intrat în posesia unor documente care atestă că acel teren a mai fost retrocedat și de Prefectura Constanța. Nu înțeleg cum de nu au descoperit procurorii acest aspect. Îi rog pe procurori să vină și să le pun la dispoziție aceste documente importante. Mai mult, sunt dispus să mă pun la dispoziția instanței de judecată pentru a prezenta aceste probe ", a precizat Chiru.

Reamintim că, zilele trecute, Christian Gigi Chiru a lansat oficial proiectul "Constanța - Capitală Culturală Europeană", potrivit căruia Constanța are șanse să devină, după modelul Sibiului, un veritabil centru cultural. Realizarea proiectului presupune investiții de aproximativ 500 de milioane de euro, crearea de noi locuri de muncă, construirea unui spital regional cu o capacitate de 700 de locuri, reabilitarea Zonei Peninsulare, a monumentelor istorice și a muzeelor și atragerea turiștilor.

Pe lângă aceste aspecte, Chiru susține că implementarea proiectului său va însemna și modernizarea infrastructurii Constanței, revigorarea culturii locale, precum și modernizarea portului turistic.

Comentează știrea

55 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
/////////
31 mai 2012
PRAF IN OCHI

Gigi Chiru este capcana lui Mazare. Gigi Chiru,fost sef la ISC a aprobat toate constructiile ilegale ridicate de Mazare. Dumitru Chiru( fratele lui Gigi Chiru ) este primar PSD la Lumina,deci tot in barca lui Mazare. " PRIMARIA CONSTANTENILOR " functioneaza intr-o cladire a lui Mazare.

Tiyb
1 iunie 2012
Chiru este cel mai tare

In afară de Chiru alt candidat ca lumea nu exista produse ca Palaz este iepurele lui Mazare amândoi fiind experți în terenuri si retrocedării, etc

varro
1 iunie 2012
atentie!!!

atentie chirule! in curand vor aparea pe piata documentele care probeaza ca ti-ai inregistrat colegii de partid!

Sida lu` Eba
1 iunie 2012
Mai " e " DobiBoci!!!

Se adevereste ca Posta Romana ,e in mafia lu` Robertuta.Altfel ,nu primeam prin posta acel plic cu acel bon valoric a lu Jiji l`amorozo(piru).Atentie Jiji: zum,zum...plimba lantzul(de la picioare)

Daniel
1 iunie 2012
Dupa cum spuneam...

Patetic. Din ce in ce mai patetic. Fraze si formulari de prostanac. Face el, drege el. Si cand ma gandesc ca sunt din pacate oameni care pun botul la gargara semidocta a idiotului... I-au spus lui astia de se ocupa cu fondurile europene ca numai daca ajunge el primar dau banii. Dar cine pana mea este el? Ce autoritate are sa imi spuna mie ca este acultat de cineva? Ce mai mult mie imi place cum arata in poza cu ala de la asociatia de locatari. Parca este Shrek trecut prin funingine. Pe 10 iunie NU vom vota Gigi Chiru.

pt Daniel
1 iunie 2012
CASTIGA CHIRU

Mai fratioare tu sigur esti din gasca de golani ai drogatului ca altfel nu poti sa spui astfel de prostii,daca nu te pricepi lasa pe altii mai destepti sa faca ce trebuie,iar CHIRU E CEL MAI IN MASURA SA O FACA.NOI CEI CU UN IQ MAI RIDICAT DECAT AL TAU VOM VOTA CHIRU .

constantean
1 iunie 2012
VOTAM CHIRU

Super tare frate,pt cei ce au inteles ce s-a intamplat in C-TA cu terenurile ,este o veste f.buna.Speram ca DNA-ul sa-si faca datoria si sa-i bage la racoare pe hotii astia nenorociti care nu se mai satura de furat din averea orasului.A sosit vremea schimbarii ,VOTATI i GIGI CHIRU,ARE CEL MAI BUN PROIECT REALIZABIL,trebuie doar sa vrei .

Dima
1 iunie 2012
Date clare privind atrocitatile exercitate de clanul Mazare-Constantinescu asupra tuturor locuitorilor orasului si judetului Constanta prin monopolizarea principalului element vital-APA

- Metrul cub de apa potabila in Constanta este 3 lei, in timp ce la Tulcea este 1,2 lei (!), deci pretul la Tulcea este 40% din pretul de la Constanta, altfel spus , in Constanta pretul apei potabile este de 2,5 ori mai mare decit la Tulcea. -In Constanta mc apa canalizare este 2,67 lei, ceea ce inseamna 89% din pretul apei potabile, procentaj care este revoltator de mare deoarece nu are nici o justificare; deci PRETUL APEI DE CANALIZARE in Constanta este DE PESTE DOUA ORI MAI MARE decit PRETUL APEI POTABILE IN TULCEA (!); ce minte nebuna poate justifica aceasta crima impotriva constantenilor? in mod normal pretul apei de canalizare ar trebui sa fie aprox. 25% din pretul apei potabile, deci n-ar trebui sa fie mai mare de 0,30 lei (daca in Constanta apa potabila ar fi ca la Tulcea). -Cantitatea de apa de canalizare pe care o baga R.A.J.A. in factura ESTE IDENTICA cu cea de apa potabila, DECI DACA O FAMILIE CONSUMA 10 mc APA POTABILA, VA FI TAXATA SI PTR. 10 mc APA CANALIZARE, ceea ce este culmea abuzului; in mod normal aceasta cantitaate nu ar trebui sa fie mai mare de 50% (!) din apa potabila, DECI IN FACTURA AR TREBUI SA FIE TRECUTI CEL MULT 5 mc! -La asta se adauga apa meteo, o inventie ridicola din ultimii ani; modul cum se face calculul acestei cantitati de apa ptr. judetul Constanta este complet nejustificat tinind cont de uscaciunea de la noi. Majoritatea locuitorilor judetului nostru sunt absolut terorizati de pretul apei. Daca s-ar proceda conform datelor clare si corecte pe care le-am dat mai sus, constanteanul ar trebui sa plateasca factura de apa aprox. 25% (si chiar mai putin) din valoarea facturii actuale. Dar constanteanul finanteaza investitiile personale ale clanului Mazare-Constantinescu: bungalow in Madagascar, etc.etc.Candidatii la alegeri ptr. functia de primar al Constantei si de presedinte ala CJC Constanta, daca vor (???) sa cistige, trebuie sa inteleaga ca pretul criminal al apei este problema nr 1 a locuitorilor orasului si judetului Constanta, si sa promita reducerea la un sfert a costului facturii de apa. Asta e singura solutie prin care ei pot cistiga alegerile

Daniel
1 iunie 2012
Pt Castiga Chiru

Mai fratioare, sunt si eu din gasca lu mazare cum esti si tu. Cat despre IQ si cat de ridicat il avem unii sau altii asta ramane de vazut si nu preferintele electorale arata nivelul inteligentei. Pun prinsoare ca este dintre acei naivi de pana in maxim 30 de ani frustrat si gata sa voteze si cu Shrek numai pt asi demonstra lui ca a fi contra este o moda. Bai nenicilor mai inventati si alte fraza in afara celor deja atat de folosite incat am nevoie de o tona de lamai pentru ca sa imi treaca greata. Daca spun despre Chiru ce spun, o fac in CUNOSTINTA DE CAUZA prostovane. in concluzie: CONSTANTENI PE 10 IUNIE NU VOTATI GIGI CHIRU.

Răspuns la: CASTIGA CHIRU
Adăugat de : pt Daniel, 1 iunie 2012
Mai fratioare tu sigur esti din gasca de golani ai drogatului ca altfel nu poti sa spui astfel de prostii,daca nu te pricepi lasa pe altii mai...
cetatean
1 iunie 2012
Trebuie sa si poti, domnule Chiru

Proiectul lui Chiru este minunat, insa din pacate nerealizabil, si asta din multe motive care nu tin de Chiru. Poate peste vreo 12 ani in care vom avea un primar sanatos la cap si interesat de problemele urbei. Pana atunci poate ne spune domnul Chiru ceva concret si realizabil macar pe termen mediu.

55 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.376 secunde