GIGI CHIRU și CONSTANTIN CHIRILĂ, aleși în CONDUCEREA CENTRALĂ a PDL

810
2
GIGI CHIRU și CONSTANTIN CHIRILĂ, aleși în CONDUCEREA CENTRALĂ a PDL - gigichiruconstantinchirila-1365343748.jpg
După ani și ani de zile în care județul Constanța nu a mai fost reprezentat în structura centrală a PDL, începând de sâmbătă, județul de la malul mării va avea nu unul, ci doi reprezentanți în Biroul Permanent Național, forul de conducere al partidului, după ce senatorul Gigi Chiru și fostul deputat Constantin Chirilă au reușit să obțină încrederea și, implicit, votul colegilor de partid. 

Ca o scurtă "istorie", practic, funcții în structura centrală a PD au mai avut constănțenii Stelian Duțu, ca vicepreședinte cu probleme organizatorice, deputatul Bogdan Niculescu Duvăz - vicepreședinte în PD, și Dumitru Moinescu - purtător de cuvânt al partidului la nivel central.

Revenind la alegerile de sâmbătă, președintele Organizației Județene a PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, a candidat pentru funcția de secretar executiv pe regiunea Sud-Est. Zona cuprinde șase județe - Constanța, Brăila, Galați, Tulcea, Buzău și Vrancea.

În urma exprimării voturilor de către delegații democrat liberali care au reprezentat această zonă, el a obținut funcția pentru care a candidat. Chiru a strâns 48 de voturi din cele 63 valabil exprimate, unul fiind declarat nul, în timp ce contracandidatul său, deputatul Florin Secară, un apropiat al Elenei Udrea, a luat doar 14 voturi.

Tandem cu Cezar Preda

În noua funcție, Chiru va face echipă cu deputatul Cezar Preda, care a fost ales vicepreședinte pe aceeași zonă.

"Ca secretar regional, o să mă ocup cu organizarea filialelor din acele județe. Noua funcție implică o responsabilitate foarte mare, deoarece din regiunea Sud-Est fac parte șase județe, unde baronii PSD sunt la putere. În calitatea mea, va trebui să declanșez un cutremur pentru pregătirea respectivelor organizații pentru alegerile din 2014 și 2016. Sunt convins că, de acum înainte, volumul de muncă va fi mult mai mare, dar, dacă cineva se așteaptă să renunț la funcția de președinte al Organizației Județene de la Constanța, o să aibă o mare dezamăgire. Am spus-o și o repet, pentru mine, prioritară este Constanța. De felul meu sunt un bun organizator și chiar dacă va trebui să fac mai multe deplasări în județele de care răspund, sunt sigur că o să-mi duc cu bine la capăt toate responsabilitățile", a declarat Gigi Chiru, pentru "Cuget Liber".

Chirilă, la Comisia de Integritate

Tot la alegerile de sâmbătă, fostul deputat Constantin Chirilă și-a depus candidatura pentru o funcție de membru în Comisia Națională de Integritate, Statut și Litigii. Conform secretarului general al PDL, Gheorghe Flutur, aici, pe opt locuri au candidat 30 de democrat-liberali.

Cu toate acestea, datorită experienței sale, Chirilă a reușit să se impună și a obținut 239 de voturi, clasându-se pe locul al treilea.

"În această comisie, am fost aleși oameni vechi în partid și cu experiență, și tocmai de aceea sper din tot sufletul și am încrederea că lucrurile vor merge bine. Pe viitor, ne dorim foarte mult să veghem la formarea și respectarea unor reguli interne în partid care să și fie respectate. În ultima perioadă, prin partid au tot fost anumite reguli, dar, uneori, nu au fost respectate potrivit statutului, ceea ce nu era bine", a declarat Constantin Chirilă, pentru "Cuget Liber".

În altă ordine de idei, la alegerile de sâmbătă de la nivel central al PDL au mai candidat doi constănțeni: deputatul Florin Gheorghe și primarul de la Castelu, Nicolae Anghel. Cei doi au intrat în competiție pentru funcțiile de secretari pe departamente, însă nu au reușit să obțină voturi atât cât să le permită intrarea în conducerea centrală a PDL.

Comentează știrea

Hanibal
8 aprilie 2013
cei trei " T ".

Si Constanta naste oameni mari. Dl Chiru , iesit din spuma marii gata inarmat , va incepe lupta cu balaurul cu sase capete , adica cu baronii celor sase judete. Desigur ca,pentru inceput, va declansa un cutremur de gradul 8 pe scara de serviciu ingropand sub daramaturi reactiunea .In paralel trebuie sa adaugam dezamagirea cumplita pe care o vor avea cei ce cred ca dl Chiru va renunta la functia de presedinte al organizatiei PDL Constanta . Asa ceva e de neimaginat.. Este normal sa gandeasca asa, cunoscut fiind ca un politician de mare valoare,talentat in toate cele, turist politic si telegenic in acelasi timp adica cei trei " T " din subiect. Nici de deplasarile dese nu se teme.Dar nu conteaza . oricum membrii de partid nu-l mai vad deloc de cand a ajuns parlamentar si face politica de marketing la posturile de televiziune nationale si locale. Noul Hercule nu se teme de munca, dat fiind ca,asa dupa cum declara nesilit de nimeni,in aceste functii importante,au fost alesi " oameni vechi in partid si cu experienta",adica oameni ca dl Chiru. Regretam faptul ca dnii Gheorghe si Anghel n-au reusit sa obtina voturile necesare. Poate data viitoare.Pana atunci sa se straduiasca sa invete cat mai multe din experienta noului secretar regional si sa fie disciplinati respectand definitia clasica a disciplinei : disciplina este efortul pe care trebuie sa-l faca inferiorul sa para mai prost ca superiorul ".Doar asa vor avea succes. In ceea ce-l priveste pe dl Chirila,ce sa spunem .Si-a ales o functie in care anonimatul este asigurat,asa cum si-a ales si functia de presedinte interimar la org,municipala.

chira chiralina
8 aprilie 2013
chiru si chiri

Viata demonstreaza ca nimeni nu poate obtine rezultate bune daca se ocupa de mai multe treburi in acelasi timp. Si cei doi alesi,Chiru si Chiri isi fac de lucru ,neglijand organizatiile de care raspund.Rezultatele se vad deja.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6824 secunde