Greva parlamentarilor USL continuă

277
Greva parlamentarilor USL continuă - siglausl-1329130800.jpg
Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat, astăzi, că greva parlamentarilor USL va continua, el precizând că există patru condiții care ar trebui îndeplinite de actuala guvernare pentru ca opoziția să renunțe la acest protest.

Liderul PNL a precizat că prima condiție se referă la acceptarea, din partea actualei puteri, a scoaterii Parlamentului din zona "bătăii de joc".

El a cerut ca actuala guvernare să își ia angajamentul că va respecta rolul de legiuitor al Parlamentului și că nu va guverna prin angajări de răspundere și prin Ordonanțe de Urgență.

A doua condiție expusă de liderul PNL ține de intrarea în normalitate a activității Parlamentului, astfel încât parlamentarii puterii să nu mai fie tratați ca "marionete", ci să fie lăsați să se exprime prin vot în cazul unei eventuale moțiuni de cenzură.

Antonescu a spus că a treia condiție se referă la sancționarea președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase, și a deputatului Sever Voinescu, care ar trebui decăzuți din pozițiile deținute în ierarhia Camerei.

A patra condiție, potrivit lui Antonescu, are în vedere rediscutarea situației nefirești dată de faptul că un partid care nu a participat la alegeri este recunoscut în structurile de conducere ale Parlamentului.

Grupurile parlamentare ale PSD și PNL au aprobat, la începutul sesiunii parlamentare, propunerea lui Victor Ponta ca opoziția să intre în protest parlamentar pe perioadă nedeterminată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6826 secunde