ÎCCJ judecă astăzi contestația PNL privind prezența în BEC a UNPR

259
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă, astăzi, contestația depusă de Partidul Național Liberal (PNL) referitoare la prezența în Biroul Electoral Central (BEC) a unui reprezentat al UNPR.

Purtătorul de cuvânt al ÎCCJ, judecătorul Georgeta Barbălată, a confirmat, joi, pentru Agerpres, existența dosarului pe rolul Secției de contencios administrativ a instanței supreme, care va fi luat vineri în discuție.

PNL susține că, potrivit Legii pentru alegerea autorităților administrației publice locale, posibilitatea numirii unui reprezentant în BEC aparține exclusiv partidelor parlamentare, calitate pe care UNPR nu o are.

''Astfel, deși UNPR deține grupuri parlamentare, atât în Camera Deputaților, cât și în Senat, formațiunea politică a fost înregistrată după ce au avut loc ultimele alegeri parlamentare, alegeri ce au stabilit în mod legal, pentru o perioadă de patru ani, partidele politice care au calitatea de fi și partide parlamentare - PDL, PSD, PNL, PC și UDMR'', precizează liberalii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5023 secunde