Anchetă Evenimentul Zilei

INCENDIAR / IMPERIUL grupării Mazăre - Constantinescu

5989
25
INCENDIAR / IMPERIUL grupării Mazăre - Constantinescu - mazare-1330417619.jpg

EVZ continuă astăzi seria dezvăluirilor despre afacerile grupării Radu Mazăre -Nicușor Constantinescu, grupare care deține active de lux și afaceri importante la malul mării. Jurnaliștii cotidianului central prezintă astăzi cealaltă față a grupului construit în jurul celor lideri importanți ai județului și municipiului Constanța. Interesele lor sunt mascate de interpuși locali, de mecanismul acțiunilor la purtător, dar și de către două căsuțe poștale din Cipru.
"Cuplul Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu deține alături de Gabriel Strutinsky firma Xenoti SRL ce are în proprietate hotelul Flora luat de la stat în anul 2000 printr-un contract de leasing imobiliar și achiziționat definitiv printr-un contract de vânzare-cumpărare în 2007.
Hotelul a avut în 2010 o cifră de afaceri de 5 milioane lei, dar nu a înregistrat profit.
Alte două hoteluri ale grupării sunt ascunse prin intermediul unor interpuși locali și prin mecanismul acțiunilor la purtător: Hotel Oxford și Hotel Malibu, ambele situate la intrarea în stațiunea Mamaia. Primul dinspre Bulevardul Lăpușneanu celălalt dinspre Tăbăcărie", notează evz.ro.

Potrivit anchetei, ambele hoteluri s-au înălțat pe terenuri primite inițial de la primarul Mazăre. Oficial, cele două terenuri sunt deținute de Stop SRL din Constanta , în care 50% din capitalul social este deținut de omul de afaceri Zelca Costică și soția acestuia, iar restul de firma Millenium Global Development SRL (ai cărei acționari persoane fizice nu sunt menționati la Registrul Comerțului). Administratorul unic al acestei firme este Gina Hortolomei Moscu , în locuința căreia se află și sediul firmei.
Gina Hortolomei oferă explicații contradictorii referitoare la relația pe care o are cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, notează reporterii de la Evenimentul Zilei. "Îi cunosc pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu de foarte, foarte mulți ani, mai precis de 20 (…) Am însă cu cei doi doar o relație de consultanță, eu administrându-le firmele unde au fost sau mai sunt încă acționari. Ei țin foarte mult la sfatul meu. E adevărat, totuși, că am făcut concedii cu copii lor, că fiul lui Radu Mazăre a fost împreună cu fiul meu în concediu în Austria dar n-au nici o legătură cu ceea ce susțineți dumneavostră că aș fi omul lor de încredere", a declarat ea.

Un mecanism mai complicat pentru dezvoltarea grupării a fost cel în care au fost folosite drept paravan firmele offshore din Cipru. Astfel,Talmage Oversease Ltd deține participații majoritare la mai multe companii care au active importante în Constanța și administrează primul mall de pe litoral.
Conform evz.ro, "Talmage a preluat un centru de diagnostic din Contanța în 2007 de la Elvira Gherasim Mihaela și Iuliana Botezatu . Cele două controlau la acel moment firma Pozitron Medical Investigation SRL, pe care funcționa centrul medical respectiv. Deși și-a cedat participația direct către firma offshore Elvira Gherasim nu a dorit să răspundă întrebărilor EVZ legate de cine sunt cei cu care a semnat tranzacția".
EVZ a descoperit că Pozitron Medical Investigation își desfășoară activitatea într-un sediu închiriat de la New Home Construct SRL (controlată tot de firma cipriotă), companie care, la rândul ei, îl cumpărase de la PSD Constanța, în 2005, pentru suma de 2.000.000 lei.
O alta firmă controlată astăzi de firma offshore este Mega Development SRL a fost înființată de către aceeași Gina Hortolomei. Una din mizele acestui SRL era o bună parte din cunoscutul sat de vacanță din stațiunea Mamaia. Terenul din stațiune fusese preluat de firma Ginei Hortolomei, în 2003, chiar de la primăria Constanța, tranzacția purtând semnătura lui Radu Mazăre.
Gina Hortolomei a vândut în 2005 firma cu terenul din satul de vacanță direct către căsuța poștală din Cipru, dar susține că nu știe și nici nu o interesează cine sunt actionariii Talmage Overseas Ltd. : "M-am întâlnit atunci pentru tranzacție cu reprezentantul firmei din Cipru", precizează Evz.ro.

Pentru întreg articolul publicat în Evenimentul Zilei accesați linkul: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ancheta-evz-imperiul-nevazut-al-gruparii-mazare-nicusor-constantinescu-968617.html

 

 

 



Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
geo
28 februarie 2012
halal primar

Ar trebui scris ceva si de licitatiile tinute de ei in trecut: pachetele Mazare (vezi anul electoral 2009 cand un grup exclusiv de firme "vindea" produsele la dublu pretului, lucrarile de constructii - edilitare (majoritatea firmelor mentionate aici au castigat si respectivele licitatii), firma de salubritate (monopolul pe oras si zona), nici macar firmele de ecarisaj n-au scapat, licitatiile de la directia copilului patronata de CJ unde sub pretextul alimentelor pentru orfani sunt achizitii la preturi incredibile (de trei patru ori pretul real), impanzirea lacului Tabacarie - probabil ultimul loc de promonada din Ct cu acoliti de-ai lor, mai nou impanzirea portului Tomis cu niste dughene pentru care se cer preturi astronomice. Una peste alta n-au iertat nimic - singura solutie schimbarea - dar cu cine ? Probabil cel mai indicat cu un grup oarecum independent. Cat mai sunt datoriile primariei Constanta? Iar toate astea nu doar ca s-au facut pe banii contribuabililor dar si din imprumuturi bancare masiva ale caror valoare nu e cunoscuta noua

dan
28 februarie 2012
oleu

Ma adresez cu o intrebare Procuraturii Generale a Ro si Procuraturii Locale Constanta: Domnilor,pe la dvs in schema de functii nu exista si ceva ca un cititor de ziare ,care sa va informeze ce mai apare prin presa daca DVS nu aveti alte surse de informatii.?Sau,daca nu va ajung la ureche zvonuri (dovedite)despre incredibile fapte ce conruptii?ASTA,ca sa va dea posibilitatea sa va sesizati din oficiu si sa fiti astfel SI eficienti ,nu numai incasatori de salarii babane ca sa dormiti in jilturi.

nicusor
28 februarie 2012
mazarica

Imi place poza! "Frumosi oameni are PSD-ul! Oare! Cum ii accepta Pamantul?! Hotilor! Nu sariti in aparare?

mazare
28 februarie 2012
orasul nostru

Mai Ciocoflendare, sezi blind ca vine si solutionarea. Sa vezi ce si-o ia la pirnaie, ... de ce n-are basca.

iani
28 februarie 2012
sacosa

vai de mama lor de constanteni, pentru un pui,un ulei si un malai voteaza ca prostii niste hoti ordinari.....mazariche , se vede dupa fata lui ca este excroc....mai sunt altii care voteaza hotii, dar maimutoiul asta i-a cumparat pe constanteni de iti faci cruce

radu
28 februarie 2012
mafioti

Se vede pe fata lor ca sunt doi mafioti pusi pe japca

anonim
28 februarie 2012
oras

golaniii!

jianu
28 februarie 2012
moaca

Ce moace de jafuri penale mai ales umflatul

hagi
28 februarie 2012
jaf

Asta este numai o mica parte din jaful facut de cei doi banditi in orasul si judetul Constanta ,dar au scapat de fiecare data cu concursul magistratilor corupti pe care i au uns cu banii si propietati, acum asteapta schimbarea regimului ca sa scape iar de dosarele penale pe care le au agatate ede gat.

vlad
28 februarie 2012
golani

Niste mafioti,asta se intampla de ani buni la CONSTANTA,oare BASESCU ce asteapta de nu-i baga la racoare pe smecherasii astia ??? Cred ca in curand se v-a intampla daca Mazarica nu pleaca de buna voie.SA REDAM CONSTANTA , CONSTANTENILOR. VOM VOTA GIGI CHIRU,trebue sa scapam de gasca asta de drogati.

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4013 secunde