Întâlnire Iohannis - Orban la Cotroceni. Vezi temele de discuție!

145
Întâlnire Iohannis - Orban la Cotroceni. Vezi temele de discuție! - ddd-1578641225.jpg
Președintele Klaus Iohannis se întâlnește vineri, la ora 11,00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban, una dintre temele de discuție fiind posibilitatea declanșării de alegeri anticipate.

Într-o conferință de presă susținută joi, Iohannis a spus că alegerile anticipate sunt posibile. "Eu cred că sunt posibile și mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate", a afirmat Iohannis, arătând că întâlnirea cu premierul va avea loc "înainte de masă". Șeful statului a susținut că și premierul Ludovic Orban își dorește alegeri anticipate, adăugând că este mulțumit de activitatea Guvernului.

El a fost întrebat dacă, în situația în care PSD nu va depune moțiune de cenzură, îi va sugera premierului Ludovic Orban să demisioneze. "Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaștem prevederea constituțională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea este nevoie de două încercări nereușite de formare a unui nou guvern. Este evident moțiunea de cenzură o variantă prin care se poate inițializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta și cu premierul și cu alții. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuție cu premierul Ludovic Orban și vom aborda aceste chestiuni", a răspuns Iohannis.

Președintele Iohannis s-a declarat mulțumit de activitatea Guvernului. "Eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie premier interimar", a mai spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1848 secunde