Iohannis a ajuns în SUA și a invitat investitorii în România

112
Iohannis a ajuns în SUA și a invitat investitorii în România - iohannisaajunsinsua-1443111864.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, ieri, în Statele Unite ale Americii, unde efectuează, până miercurea viitoare, o vizită oficială.

Șeful statului se va întâlni, la New York, cu reprezentanți ai unor investitori instituționali și bănci de investiții. Cu ocazia acestei întâlniri, el va susține o alocuțiune cu tema "România - o destinație atractivă pentru investitorii instituționali".

Totodată, în timpul acestei deplasări, Iohannis va participa la deschiderea Summitului ONU privind adoptarea Agendei de dezvoltare post-2015 și la un dejun cu conducerile unor companii multinaționale americane prezente sau care doresc să investească în România.

Sâmbătă, șeful statului se va întâlni cu comunitatea românilor din New York, iar duminică, va avea două intervenții naționale, una în cadrul Reuniunii mon-diale a liderilor privind realizarea ega-lității de gen și capacitatea femeilor și alta la Summitul ONU pentru adoptarea Agendei de dezvoltare durabilă, în cadrul căruia vor vorbi și președintele SUA, Barack Obama, și președintele rus, Vladimir Putin.

Înainte de plecarea spre România, președintele Iohannis și soția sa vor participa la recepția tradițională oferită de președintele american, Barack Obama.

Potrivit Administrației Prezidențiale, după zece ani, este prima oară când România este reprezentată la nivel de șef de stat la Summitul ONU. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3586 secunde