Ion Iliescu, văzut ca o "relicvă a istoriei" de Vasile Dâncu

1486
"Ion Iliescu este o relicvă a istoriei. (...) Dacă ar fi avut alături teoreticieni, așa cum nu-i plac, și intelectuali, nu doar bolșevici, și dacă nu ar fi condus România după o emoționalitate bolșevică, retrogradă, ar fi putut să înțeleagă ce se întâmplă în România", a declarat, vineri, social-democratul Vasile Dâncu, potrivit HotNews. Dâncu a menționat, de asemenea, într-o intervenție la Realitatea FM, că sfătuiește echipa care va conduce partidul să nu mai pună bază pe ceea ce spune fostul președinte. "Din cauza lui Ion Iliescu, în ultimii ani, din nefericire, PSD nu are nicio direcție, PSD a mers în alianțe ciudate cu dreapta fără niciun fel de poziționare politică", a adăugat Dâncu, conform HotNews.
Întrebat dacă deciziile luate în ultimii ani de social-democrați sunt în responsabilitatea președintelui de onoare și nu a președintelui Mircea Geoană, Vasile Dâncu a explicat: "Am fost membru al BPN până anul trecut și, de la hotărârea de suspendare a lui Traian Băsescu, la majoritatea deciziilor care s-au luat de către BPN - și de care nu este vinovat Geoană, pentru că au fost aprobate 99% de BPN - Ion Iliescu a fost inspiratorul și cel care a împins înainte toată strategia".
"Ion Iliescu nu a fost președinte de onoare, ci un fel de președinte executiv
care a împins pe decizii, dar care nu și-a asumat niciodată deciziile. (...) Ion Iliescu ar trebui să aibă un loc în istoria partidului, dar nu la masa de decizii din
acest moment", a continuat Dâncu.
Declarațiile vin după ce liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a calificat pe Vasile Dâncu și pe Ioan Rus drept "cârcotași mărginași", de care PSD nu are nevoie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7193 secunde