Ionuţ Stroe spune că nu există în coaliţie discuţii referitoare la un preţ fix la energia electrică

291
Ionuţ Stroe spune că nu există în coaliţie discuţii referitoare la un preţ fix la energia electrică - stroe-1667227170.jpeg
Deputatul Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a declarat luni că nu există în cadrul coaliţiei discuţii referitoare la un preţ fix la energia electrică.

Întrebat la Parlament dacă există în coaliţie discuţia privind un preţ fix la energia electrică, liberalul a negat. „Nu, în momentul de faţă vă pot confirma faptul că în coaliţie nu s-a avansat din partea PSD niciun scenariu sau propunere concretă privind aceste modificări care, din păcate, şi asta chiar nu înţelegem de ce, sunt mai degrabă lansate în spaţiul public prin intermediul presei, decât să fie, aşa cum e normal, pe masa discuţiilor interne din cadrul coaliţiei”, a spus Stroe.

Potrivit acestuia, Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor din energie este perfectibilă.

„Au existat discuţii cu furnizorii, vor fi în continuare discuţii şi cu producătorii şi cu toţi actorii importanţi de pe această piaţă, dar aceste lucruri sunt chestiuni care ţin de agenda noastră internă, când vom avea o formă agreată atât de partenerii social-democraţi, cât şi de noi, liberalii, cu siguranţă vom face public”, a adăugat deputatul.

El susţine că există idei promovate în spaţiul public din surse pesediste, cum că ar trebui să aducem preţul pe undeva pe la 1,3.

„Noi, liberalii, nu suntem dispuşi să mărim preţurile, apropo dacă e să fac comentarii pe surse. În momentul de faţă avem un preţ de 0,68 lei, condiţionat de acel consum de 100 de KWh. Apropo, o idee pe surse pe care o comentez, deşi rar mi se întâmplă să fac lucrul acesta - ajutoarele la preţuri să fie în directă relaţie cu veniturile celor care sunt abonaţi. Din păcate, ştiţi foarte bine că în România există un mare impediment pentru a pune în aplicare o astfel de măsură care, în principiu, este o măsură corectă, şi anume digitalizarea ANAF. Nu se ştie în România în momentul de faţă care sunt veniturile reale ale fiecărui membru al familiilor”, a spus Stroe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.377 secunde