Aleşii locali din Constanţa au decis! Parcarea se va plăti în continuare

591
Aleşii locali din Constanţa au decis! Parcarea se va plăti în continuare - fondsedintaclconstanta-1667230905.jpg
Consilierii locali din Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară luni, cu începere de la ora 12:00. Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, nu a fost prezent la şedinţă, astfel că locul său a fost ţinut de viceprimarul Ionuţ Rusu. La şedinţă au fost prezenţi 27 de consilieri locali, iar pe ordinea de zi s-au aflat 53 de proiecte de hotărâre, în timp ce pe ordinea de zi suplimentară au fost 17.

Unul dintre cele mai importante proiecte care au fost votate de către consilieri a fost cel care vizează Regulamentul parcărilor.

Proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL nr. 123/2021 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța a fost iniţiat de cei de la PSD, însă acesta nu a fost adoptat. Au existat 8 voturi pentru, 2 împotrivă şi 17 abţineri.

„Considerăm că propunerile noastre sunt de bun simţ chiar dacă este loc de mai bine. Acest regulament nu vine decât să îndrepte nişte erori. După momentul depunerii acestui proiect au apărut o grămadă de discuţii în spaţiul public, au fost consultări şi am apreciat faptul că la acel moment au fost preluate o parte din propunerile pe care proiectul nostru de astăzi le respectă. Vrem eliminarea zonei 2 care nu face decât să jecmănească constănţenii obligându-i să plătească oriunde ar parca maşina. Este forţat să impui plata parcării în tot oraşul. Este suficient să taxăm oamenii pe zonele de centru dar la tarife rezonabile. Considerăm că aceste tarife sunt potrivite. Mă refer aici că oamenii ar trebui să plătească 2 lei pe oră sau chiar 1,5 lei pe oră. Este important ca şi forma actuală a regulamentului să fie modificată. Propunerile noastre au fost benefice. Am avut această aşteptare ca în urma discuţiilor să ajungem la un consens”, a explicat liderul grupului de consilieri PSD, Costin Răsăuţeanu.

Un alt proiect important care a fost adoptat de către consilieri este proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente anului școlar 2022-2023 pentru elevii din învățământul preuniversitar.

„Dorim să punctăm faptul că aceste cuantumuri sunt aceleaşi cuantumuri care au fost aprobate acum doi ani de zile. Între timp, inflaţia a crescut şi Guvernul a început să acopere din ce în ce mai mult această sumă. În acest context investiţia din bugetul local a scăzut. În trecut această sumă era acoperită din bugetul local. Considerăm că este mai mult decât necesară mărirea burselor. 300 de lei pe lună pentru bursa de merit, 350 de lei pentru bursa de studiu, 500 de lei pentru bursa de ajutor social şi 1.000 de lei pentru bursa de performanţă”, a spus Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa. Cu toate acestea, proiectul a fost adoptat în formă iniţială cu 18 voturi pentru, unul împotrivă şi 8 abţineri.

Consilierii locali au mai votat de asemenea trecerea unor baze sportive din oraşul de la malul mării în domeniul public al municipiului Constanţa.

Este vorba despre: complex sportiv „Triunghi” Constanța, stadionul C.S. Farul, complexul sportiv „Badea Cârțan”, Hotel Sport, Sala Sporturilor, Clubul Sportiv Farul Constanța (strada Decebal, numărul 22), complexul sportiv Hidrotehnica, complexul sportiv „Tomis” (strada Flămânda, numărul 11), restaurant „Sport” S+P, imobilul „Bar Expres și teren” şi Palatul Copiilor.

Aşa cum se întâmplă de foarte mult timp şedinţa s-a desfăşurat în format online.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8631 secunde