Judecătoria și Parchetul Hârșova, salvate de parlamentarii constănțeni

1667
Judecătoria și Parchetul Hârșova, salvate de parlamentarii constănțeni - 0fcd2c6c38d2128d81916c36a51213f4.jpg

Articole de la același autor

Primarul localității Hârșova, Tudor Nădrag, este în culmea fericirii, deoarece parlamentarii constănțeni au reușit să salveze de la desființare atât Judecătoria, cât și Parchetul din localitate.
"S-a reușit oprirea desființării celor două instituții importante din orașul nostru dar care le sunt necesare și locuitorilor din celelalte nouă comune arondate localității Hârșova. Pe această cale, în numele cetățenilor, vreau să le mulțumesc parlamentarilor constănțeni de la toate partidele, care nu mi-au făcut numai promisiuni că se vor implica în acest proiect, dar au și reușit ca demersul lor să nu rămână fără ecou. Au fost atât parlamentari de la PDL, cum ar fi Constantin Chirilă, Mircea Banias, Maria Stavrositu și Zanfir Iorguș, care m-au sunat să mă asigure că se vor implica în salvarea celor două instituții, dar și parlamentari de la PSD și PNL care m-au ajutat în acest sens. Atât Manuela Mitrea și Nicolae Moga, de la PSD, cât și Puiu Hașotti de la PNL au fost alături de cetățenii din această zonă", a spus Tudor Nădrag.
În urmă cu câteva luni, zece primari din localitățile constănțene Hârșova, Gârliciu, Ciobanu, Ghindărești, Saraiu, Horia, Crucea, Topalu, Vulturu și Pantelimon s-au alarmat după ce au fost înștiințați că s-a luat decizia de a se desființa Judecătoria și Parchetul Hârșova.
În numele celor 40.000 de cetățeni, primarii din localitățile menționate au solicitat reanalizarea respectivului proiect de lege înaintat Parlamentului României la data de 6 decembrie 2010, în sensul menținerii celor două instituții.

Locuitorii din zonă ar fi trebuit să meargă la Medgidia sau Constanța
Argumentele pentru ca cele două instituții să funcționeze în continuare au făcut referire la faptul că infrastructura existentă permite rearondarea altor unități administrativ teritoriale mult mai apropiate de orașul Hârșova decât de municipiul Constanța. Un alt argument important a făcut referire la distanța foarte mare, de 90 de kilometri de municipiul Constanța și de 70 de kilometri de municipiul Medgidia (fără linie de transport directă). Astfel, distanța reală pe care un justițiabil trebuia să o parcurgă este de 130 de kilometri din orașul Hârșova la Medgidia prin orașul Constanța.
Totodată, situația materială precară a cetățenilor din cele zece localități, zona fiind declarată defavorizată, a stat la baza fundamentelor ca cele două instituții să nu fie desființate.
De altfel, cu ceva timp în urmă, deputatul PDL Constantin Chirilă declara că s-a implicat serios la nivel central pentru a opri desființarea Judecătoriei și a Parchetului de la Hârșova.
El a avut chiar și o întâlnire cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, căruia i-a explicat că desființarea celor două instituții ar fi un dezastru pentru oamenii din zonă. Din câte se pare, Chirilă a reușit să-l convingă pe Cătălin Predoiu, din moment ce a primit aviz favorabil.
"M-am întâlnit cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pe care l-am rugat să evalueze corect situația de la Hârșova. Am depus și un amendament în acest sens și, în cele din urmă, am reușit să-l fac să renunțe la desființarea celor două instituții din Hârșova", a spus Constantin Chirilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5303 secunde