Kelemen Hunor: „Eu nu-s de acord să măreşti taxele în criză”

121
Kelemen Hunor: „Eu nu-s de acord să măreşti taxele în criză” - kelemen-1696513300.jpeg

Articole de la același autor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nu este de acord cu mărirea taxelor în perioadă de criză, punctând faptul că în criză trebuie reduse taxele, pentru a stimula economia.

„Eu nu-s de acord să măreşti taxele când eşti în criză. Când eşti în criză, trebuie să reduci taxele, inclusiv taxa pe muncă, să stimulezi economia. Deci, aici avem o viziune total diferită faţă de ceea ce s-a întâmplat în proiectul legii (legea privind măsurile fiscal-n.red). Dacă mă uit la economiile mari, care în perioada de criză merg cu măsuri de a reduce taxele, văd că ei reuşesc să depăşească criza mult mai repede decât acele economii care cresc taxele. Cresc taxele - înseamnă că economia va sta pe loc”, a spus Kelemen Hunor la Europa FM.

În context, liderul Uniunii a arătat că este de acord cu unele măsuri fiscale, cu care era de acord încă de când UDMR se afla în coaliţie, dând exemplul taxei de solidaritate, dar sunt şi măsuri cu care nu poate fi de acord, referindu-se la discuţia apărută în spaţiul public legată de Pilonul II de pensii.

El a precizat că nu înţelege de ce nu se aplică taxa pe solidaritate în privinţa instituţiilor financiare nebancare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0974 secunde