Klaus Iohannis: "Am discutat cu președintele Biden despre Parteneriatul Strategic, cum îl putem face mai puternic"

463
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că a discutat cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă, despre aprofundarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA, menţionând că i-a mulţumit acestuia pentru contribuţia substanţială a Statelor Unite la asigurarea securităţii ţării noastre şi a întregului Flanc Estic al NATO.

"Am discutat cu preşedintele Biden despre Parteneriatul strategic dintre ţările noastre, cum îl putem face mai puternic şi cum îl putem aprofunda, astfel încât să răspundă provocărilor cu care ne confruntăm în acest context global extrem de complicat. I-am mulţumit preşedintelui Biden pentru contribuţia substanţială a Statelor Unite la asigurarea securităţii României şi a întregului Flanc Estic şi, totodată, la recunoaşterea rolului strategic al Mării Negre, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei", a afirmat şeful statului, într-o declaraţie acordată presei la Ambasada României de la Washington.

Iohannis s-a referit şi la prezenţa trupelor americane în ţara noastră.

"Prezenţa trupelor americane pe teritoriul ţării noastre, într-un număr sporit, reprezintă un factor de siguranţă şi stabilitate nu doar pentru România, ci pentru întreaga regiune. Preşedintele Biden şi-a exprimat aprecierea deosebită faţă de eforturile consistente pe care România le face în beneficiul spaţiului aliat şi, totodată, pentru sprijinul continuu pe care îl acordăm Ucrainei, inclusiv prin facilitarea tranzitului de produse agricole din Ucraina spre pieţele lumii", a adăugat şeful statului român.

El a menţionat că România şi Statele Unite împărtăşesc obiectivul de a întări relaţiile bilaterale.

"Subliniez că tema securităţii nu este doar una strict militară, ci trebuie abordată într-un sens mult mai larg, deoarece de acestea depinde siguranţa cetăţenilor noştri şi susţinerea principiilor democratice pe care sunt fondate societăţile noastre. Atât România, cât şi Statele Unite împărtăşesc obiectivul de a întări relaţiile bilaterale şi lucrăm în acest sens în domeniul energiei, fiind cunoscută cooperarea strânsă pe care o avem în domeniul nuclear, al industriei de apărare, în domeniul economic al IT, inovare şi cercetare şi de fapt lista este mult mai lungă", a evidenţiat Iohannis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6223 secunde