Klaus Iohannis, vizită în SUA şi întâlnire cu preşedintele Joe Biden

809
Klaus Iohannis, vizită în SUA şi întâlnire cu preşedintele Joe Biden - iohannis-america-1715087641.jpeg
Preşedintele Klaus Iohannis se află, timp de două zile, într-o vizită de lucru la Washington, prilej cu care a fost primit, marţi, la Casa Albă, de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, cu acest prilej vor fi discutate teme prioritare ale agendei internaţionale şi bilaterale. Un loc aparte în schimbul de opinii al celor doi şefi de stat l-a ocupat situaţia din Ucraina şi din bazinul Mării Negre, precum şi întărirea securităţii în spaţiul euroatlantic. Dialogul la nivel înalt a fost o bună oportunitate pentru ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu Statele Unite şi reconfirmarea relaţiilor bilaterale privilegiate dintre cele două state şi a cooperării multisectoriale.

Vizita preşedintelui Iohannis în SUA reprezintă un bun prilej pentru reafirmarea rolului României ca furnizor de securitate şi actor activ în gestionarea crizelor internaţionale şi respectat de către partenerii Alianţei Nord-Atlantice, arată Administraţia Prezidenţială.

Din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe şeful statului la Washington fac parte ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi viceprim-ministrul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

În cursul zilei de miercuri, lui Klaus Iohannis îi va fi decernat premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards.

Consiliul Atlantic din SUA a decis ca pentru anul 2024 să acorde acest premiu preşedintelui României, ca o recunoaştere a carierei sale şi a rolului său de lider transatlantic şi european, arată Administraţia Prezidenţială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6007 secunde