Klaus Iohannis face prima sa vizită oficială în Ungaria ca președinte, în octombrie

245
Klaus Iohannis face prima sa vizită oficială în Ungaria ca președinte, în octombrie - originalvizitapresedinteleungari-1695403661.jpg
Președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială la Budapesta, pe 11 octombrie, la invitația președintei Ungariei, Katalin Novak, a anunțat vineri, 22 septembrie, site-ul de știri transilvan Maszol.


Klaus Iohannis va avea discuții cu Katalin Novak în ceea ce va fi prima vizită oficială la Budapesta în cei aproape 10 ani de președinție. Ultima întâlnire dintre cei doi șefi de stat a avut loc în septembrie anul trecut, la București.


Președinta Ungariei, Katalin Novak, care și-a petrecut o parte din vacața de vară în Ținutul Secuiesc, a fost ultima oară la București la începutul acestei luni, pentru a participa la Summitul Inițiativei celor Trei Mări. În toamna anului trecut, tot la București, a avut loc un summit bilateral oficial al șefilor de stat româno-maghiari. Katalin Novak a reiterat atunci sprijinul Ungariei pentru aderarea rapidă a României la Schengen.


Traian Băsescu a fost ultimul președinte român care a mers într-o vizită oficială la Budapesta. S-a întâmplat în februarie 2009, la invitația fostului președinte maghiar Laszlo Solyom, notează libertatea.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.579 secunde