Klaus Iohannis participă miercuri la ședința de guvern în care va fi asumat proiectul „România Educată”

140
Klaus Iohannis participă miercuri la ședința de guvern în care va fi asumat proiectul „România Educată” - iohannis-1626177942.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis va participa miercuri la ședința de guvern în care va fi adoptat memorandumul prin care executivul își asumă proiectul prezidențial „România Educată”.

Săptămâna trecută s-au finalizat dezbaterile publice pe tema proiectului. Preşedintele Iohannis a anunţat că Guvernul îşi va asuma săptămâna aceasta, prin memorandum, ţintele şi obiectivele proiectului „România Educată”.

Președintele a spus că vor fi stabilite țintele programului cu responsabili și termene de implementare și că vor fi atrase fonduri inclusiv prin PNRR. Klaus Iohannis a mai spus că își dorește de la sistemul de educația din România inclusiv „un bacalaureat care să evalueze corect capacitatea absolvenților de a se descurca în viață”.

„Vorbim despre un proiect care se bazează pe cea mai amplă consultare națională în domeniul educației din perioada postdecembristă, nu mai puțin de 10.000 de persoane și peste 150 de organizații și de instituții fiind direct implicate”, a declarat Klaus Iohannis.

Proiectul propune mai multe modificări în sistemul de educație, printre cele mai importante fiind posibilitatea liceelor de a introduce un examen de admitere care va fi susținut înaintea Evaluării Naționale, examen de Bacalaureat unic bazat pe competențe minime (asemănător testelor PISA), posibilitatea elevilor de a trece de la un liceul profesional, la unul teoretic sau vocațional, în baza unui examen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5113 secunde