Klaus Iohannis pleacă la Riga. Iată care este motivul!

215
Klaus Iohannis pleacă la Riga. Iată care este motivul! - iohannis-1655649290.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, la cea de a şaptea ediţie a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) şi la a patra ediţie a Forumului de Afaceri I3M, organizate de Letonia, la Riga, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit unui comunicat transmis redacției, având în vedere noul context geopolitic marcat de războiul Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, liderii statelor participante vor analiza, în cadrul celor două reuniuni, modul în care Iniţiativa trebuie să se poziţioneze în actuala situaţie de securitate europeană, în special contribuţia pe care I3M poate să o aducă, prin implementarea proiectelor strategice de interconectare, în cele trei domenii de bază ale Iniţiativei: transport, energie, digital.

În cadrul intervenţiei sale, preşedintele Klaus Iohannis va reitera sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei, atât în plan bilateral, cât şi la nivel multilateral, arată Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României va sublinia că ţara noastră va sprijini toate modalităţile prin care Iniţiativa poate ajuta Ucraina, în special prin intermediul proiectelor de interconectare la care această ţară ar putea participa, ca partener al Iniţiativei. Totodată, preşedintele României va evidenţia importanţa acordării unui sprijin similar, de către Iniţiativă, Republicii Moldova şi Georgiei, ca state care, la fel ca Ucraina, au vocaţia de a deveni membre ale Uniunii Europene", arată sursa citată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2143 secunde